Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moda Bagno: Kέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Κέρδη 378 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 127 χιλ. ευρώ το εξάμηνο του 2004, σημειώσαν τα αποτελέσματα προ φόρων της Ν. Βαρβέρης – Moda Bagno για το α’ εξάμηνο του 2005, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου. Η εταιρία έχει προγραμματίσει την αναδιάρθρωση των δανειακών κεφαλαίων.

Moda Bagno: Kέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο
Κέρδη 378 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 127 χιλ. ευρώ το εξάμηνο του 2004, σημειώσαν τα αποτελέσματα προ φόρων της Ν. Βαρβέρης – Moda Bagno για το α’ εξάμηνο του 2005, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Τα EBITDA, για το α’ εξάμηνο του 2005, αναφορικά με την εταιρία και τον όμιλο ανήλθαν σε 1.300 και 1.455 χιλ.ευρώ αντίστοιχα, έναντι 843 και 688 χιλ.ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεταβολή οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών μείωσης των εξόδων, των λειτουργιών διάθεσης και διοίκησης, καθώς και στην μείωση του ρυθμού αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων.

Η μείωση των εξόδων (διάθεσης 7,8%, διοίκησης 9%) θα διατηρηθεί και για το δεύτερο εξάμηνο του 2005, με προοπτική για σημαντικότερη σχετική και απόλυτη μείωση και των χρηματοοικονομικών εξόδων, λόγω κυρίως της μείωσης του κόστους αλλά και του ύψους των δανειακών κεφαλαίων.

Στο ίδιο διάστημα η μητρική εταιρία βελτίωσε τις πωλήσεις της στις κύριες αγορές όπου δραστηριοποιείται. Σε ετήσια βάση η διοίκηση προβλέπει ότι το ποσοστό αύξησης θα υπερβεί το 6 % με βάση την μέχρι σήμερα δυναμική των πωλήσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρία έχει προγραμματίσει την αναδιάρθρωση των δανειακών κεφαλαίων, καθώς επίσης έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό για το έργο αναδιοργάνωσης των λειτουργιών και υποδομών της.

Μεταξύ των άμεσων στόχων της είναι η μεταστροφή σε κερδοφορία των μη αποδοτικών σημείων πώλησης όσο και η περαιτέρω διεύρυνση σε επιλεγμένες γεωγραφικές αγορές και τομείς που θα ενισχύσουν της παράλληλες πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v