Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ: Το σχέδιο συγχώνευσης με την OAKS

Με βάση τον ισολογισμό μετασχηματισμού της 30/6/2005 θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με απορρόφηση της OAKS Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρία Ενδυμάτων από την ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, σύμφωνα με την περίληψη του σχεδίου συγχώνευσης που δημοσίευσε η εισηγμένη.

ΕΛΒΕ: Το σχέδιο συγχώνευσης με την OAKS
Με βάση τον ισολογισμό μετασχηματισμού της 30/6/2005 θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με απορρόφηση της OAKS Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρία Ενδυμάτων από την ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, σύμφωνα με την περίληψη του σχεδίου συγχώνευσης που δημοσίευσε η εισηγμένη.

Ειδικότερα, η απορροφούμενη εταιρεία θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην απορροφούσα εταιρία, με βάση την περιουσιακή της κατάσταση η οποία φαίνεται στον ισολογισμό της, της 30/6/2005, και όπως αυτή (η περιουσία) θα διαμορφωθεί μέχρι τη νόμιμη τελείωση της συγχώνευση.

Η ΕΛΒΕ θα καταστεί αποκλειστική κύρια, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου της OAKS.

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρείας, ανέρχεται σε 791.100 ευρώ και διαιρείται σε 270.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ εκάστης. Η απορροφούσα εταιρεία κατέχει το σύνολο των μετοχών της απορροφούμενης εταιρείας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρείας που ανέρχεται σε 4.630.500,00 ευρώ δεν θα μεταβληθεί και η απορροφούσα εταιρεία δεν υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται, λόγω συγχύσεως, αφού κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών της απορροφούμενης εταιρείας.

Οι μετοχές της απορροφούμενης εταιρείας με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ακυρωθούν ως μη έχουσες πλέον καμία αξία, συντασσομένου για το σκοπό ειδικού πρακτικού ακύρωσης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της απορροφούσας εταιρείας.

Όλες οι πράξεις και συναλλαγές της OAKS μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται για λογαριασμό της και όχι για την απορροφούσα εταιρία, τα δε οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά το διάστημα αυτό, θα ωφελούν ή θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο αυτή.

Εάν κατά το άνω διάστημα, η απορροφούμενη εταιρεία πραγματοποιήσει κέρδη, αυτά θα ανήκουν στους μετόχους της, σε περίπτωση δε κατά την οποία, θα εμφανίσει το διάστημα αυτό ζημία, αυτή θα καλυφθεί από τους μετόχους της απορροφούμενης εταιρείας, κατά το λόγο συμμετοχής τους στο μετοχικό της κεφάλαιο, με καταβολή ίσου με τη ζημιά ποσού, σε μετρητά.

Δεν υπάρχουν μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρείας, οι οποίοι να έχουν ειδικά δικαιώματα ή προνόμια, ούτε είναι κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών. Για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τους τακτικούς ελεγκτές των συγχωνευομένων εταιρειών, δεν προβλέπονται από το καταστατικό τους ή από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων τους, ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, ούτε τους παρέχονται τέτοια πλεονεκτήματα με την παρούσα σύμβαση συγχώνευσης.

Από την ολοκλήρωση συγχώνευσης, η ΕΛΒΕ υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με το νόμο, σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις της OAKS και η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v