Ευρωσύμβουλοι: Μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές

Μία νέα μετοχή για κάθε δύο υπάρχουσες λόγω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών, καθώς και τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η γενική συνέλευση της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ευρωσύμβουλοι: Μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές
Την διανομή μερίσματος 0.07 ευρώ ανά μετοχή καθώς και την δωρεάν διανομή μίας νέας μετοχής για κάθε δύο υπάρχουσες με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, ενέκρινε η γενική συνέλευση της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν μεταξύ των άλλων θεμάτων, η πρόοδος υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου που είχε κατατεθεί στα πλαίσια της εισόδου της εταιρίας στην ΝΕΧΑ, καθώς και επιχειρηματικά νέα της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του 2001 έως και σήμερα ανήλθαν στο ποσό των 2,400,000 ευρώ, εκ των οποίων οι 600,000 ευρώ προέρχονται από έσοδα από την άντληση κεφαλαίων από την δημόσια εγγραφή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εντός του Ιουλίου ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων γραφείων του ομίλου Ευρωσύμβουλοι, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης. Το συνολικό κτιριακό συγκρότημα είναι 3.200 τμ. και η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων έντασης γνώσης και τεχνολογίας καταλαμβάνει τα 1.600 τμ. Η θερμοκοιτίδα αναμένεται να λειτουργήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2002 και τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υποψηφίων για εγκατάσταση.

Τα κυριότερα νέα έργα που ανέλαβε η εταιρία, το δεύτερο τρίμηνο του 2002 είναι:

* Η έγκριση δυο μεγάλων ενεργειακών επενδύσεων των βιομηχανιών ΜΕΛ και ΑΚΡΙΤΑ ύψους 6 εκατ. ευρώ και 3,85 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τις οποίες η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, έχει αναλάβει το έργο του τεχνικού συμβούλου.

* Η ανάληψη της προετοιμασίας ιδιωτικοποίησης της Δημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης στερεών απορριμμάτων του Δήμου Βελιγραδίου.

* Η ανάληψη του έργου στα πλαίσια του IST (Information Society Technology) για την προώθηση ερευνητικών προγραμμάτων της Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης συμμετοχής επιχειρήσεων στις 10 προενταξιακές και 11 συνδεδεμένες χώρες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής τους στο νέο έκτο πρόγραμμα πλαίσιο της Ε.Ε. για την Ερευνα και Τεχνολογία.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημαίνεται η ενίσχυση της δραστηριότητας της Ευρωσύμβουλοι στον τομέα της ανάπτυξης συνολικών επενδυτικών πρωτοβουλιών με ταυτόχρονη αξιοποίηση εκτάσεων (land development). Ετσι μετά την επιτυχή εμπλοκή της στα έργα ιδιωτικών βιομηχανικών περιοχών (ΒΕΠΕ ΜΕΛ και ΒΙΠΕ στην Τσεχία)και τεχνολογικών πάρκων (Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης), προχωρά στην οργάνωση ειδικού συμβουλευτικού τμήματος το οποίο θα συνεργάζεται με κατασκευαστικές εταιρίες, επενδυτές και ειδικές μελετητικές εταιρίες σε projects μεγάλου μεγέθους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v