Ευρωσύμβουλοι: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 565,2 χιλ. ευρώ με έκδοση 942.000 κοινών ονομαστικών μετοχών και τη δωρεάν διανομή μετοχών σε αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές, αποφάσισε η έκτακτη γ.σ. της Ευρωσύμβουλοι, που συνήλθε σήμερα 8 Νοεμβρίου. Εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης του 2005. Ιδρυση νέας εταιρίας στο εξωτερικό.

Ευρωσύμβουλοι: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 565,2 χιλ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση ισόποσου ποσού από το ειδικό αποθεματικό που έχει σχηματισθεί από τη διαφορά της τιμής έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο με την έκδοση 942.000 κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ έκαστη και τη δωρεάν διανομή μετοχών σε αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές, αποφάσισε η έκτακτη γ.σ. της Ευρωσύμβουλοι, που συνήλθε σήμερα 8 Νοεμβρίου με απαρτία 67,49%.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας θα καλύψει το υπόλοιπο της ιδίας συμμετοχής της εταιρίας στα πλαίσια της συμβατικής υποχρέωσης του προγράμματος ΕΛΕΥΘΩ για τη ίδρυση και λειτουργία της θερμοκοιτίδας ανάπτυξης επιχειρήσεων (i4G).

Το εν λόγω έργο βρίσκεται σε φάση πλήρους υλοποίησης καθώς έχει ήδη πραγματοποιηθεί το 80% ενώ το υπόλοιπο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2006.

Η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε για την τροποποίηση του σχετικού άρθρου και την κωδικοποίηση του καταστατικού της εταιρίας.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Πάρις Κοκορότσικος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την δραστηριότητα της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην απόφαση της γενικής συνέλευσης για την ίδρυση νέας εταιρίας στο εξωτερικό η οποία θα ανήκει κατά 99% στην Ευρωσύμβουλοι και ονομασία Euroconsultants Group.

Η Euroconsultants Group θα έχει τη μορφή εταιρίας Holding και αναμένεται να αποτελέσει κατά βάση το όχημα της διεθνούς δραστηριοποίησης της εταιρίας στο εξωτερικό, ενώ αρχικά θα πραγματοποιήσει τις συμμετοχές της ”Ευρωσύμβουλοι” στις δύο νέες εταιρίες στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Ειδικότερα για την πορεία της υλοποίησης των συμμετοχών της ”Ευρωσύμβουλοι” σε εταιρίες της Ρουμανίας και Βουλγαρίας, έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα Επιχειρησιακά Σχέδια για την ίδρυση τοπικών γραφείων, ενώ η έναρξη των δραστηριοτήτων τους αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2006.

Στη συνέντευξη τύπου η οποία έλαβε χώρα αμέσως μετά την γενική συνέλευση, ο κ. Ευστάθιος Ταυρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, αναφέρθηκε στις προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσεως τα οποία αναμένονται να διαμορφωθούν στα 7,5 εκ. ευρώ ο κύκλος εργασιών και στις 900.000 τα κέρδη.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης της συνδεδεμένης εταιρίας ΓΝΩΜΩΝ Πληροφορική, στην οποία η Ευρωσύμβουλοι συμμετέχει με 48% η οποία στο εννιάμηνο της τρέχουσας χρήσης έχει διαμορφώσει τον κύκλο εργασιών της στο 1.000.000 ευρώ ενώ τα κέρδη ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Ο κ. Ταυρίδης αναφέρθηκε όμως και στους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης δύο εταιριών, ενταγμένων στην θερμοκοιτίδα i4G, στις οποίες η ”Ευρωσύμβουλοι” έχει ήδη συμμετοχή – της ICTV Hellaς SA και της Ιατροτεχνολογικής.

Πιο συγκεκριμένα η ICTV HELLAS SA, η πρώτη θερμοκοιτιζόμενη εταιρία στην οποία συμμετείχε η ”Ευρωσύμβουλοι”, ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαδραστικής τηλεόρασης (Interactive TV) για την αγορά της Φιλοξενίας (Hospitality Sector) που επιτρέπει την παροχή προηγμένων καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, έχει φτάσει σήμερα να εγκαθιστά το σύστημά της σε τρία Ξενοδοχεία του Εξωτερικού (Νίκαια Γαλλίας, Dubai & AbuDabhi Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνθήκες αγοράς.

Για το 2005, την πρώτη ουσιαστικά χρονιά εμπορικής εκμετάλλευσης του Συστήματος που ανέπτυξε η εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της ICTV Hellas SA αναμένεται να ξεπεράσει τις 250.000 ευρώ.

Σημαντικά είναι και τα μεγέθη της Ιατροτεχνολογικής, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και κατασκευή αξιόπιστων ιατροτεχνολογικών και επιστημονικών μηχανημάτων υψηλών προδιαγραφών, καθώς η εταιρεία αναπτύσσεται ταχύτατα διπλασιάζοντας τον κύκλο εργασιών της από το 2004, που για το 2005 θα ανέλθει στις 750.000 ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 90.000 ευρώ.

Η Ιατροτεχνολογική που συμμετέχει στις δύο μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού (Medica, Γερμανία, Νοέμβριος 2005 και ArabHealth, Dubai, Ιανουάριος 2006) προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Γερμανία ώστε να προσεγγίσει αποτελεσματικότερα την αγορά της Δυτικής Ευρώπης.

Τέλος, ανακοινώθηκε και η συμμετοχή της ”Ευρωσύμβουλοι” σε μία ακόμη θερμοκοιτιζόμενη εταιρία, την REFORM Information Systems SA, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή σύγχρονων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης Application Service Provider (RealView), της οποίας ο κύκλος εργασιών για το 2004 ανήλθε στις 750.000 ευρώ, ενώ για το 2005 αναμένεται να αυξηθεί στα 1.200.000 ευρώ. Τα προβλεπόμενα κέρδη της χρήσης θα ανέλθουν στις 250.000 ευρώ.

Όπως, διαφαίνεται από τα παραπάνω, η πρωτοβουλία της ”Ευρωσύμβουλοι” για την ίδρυση και ολοκληρωμένη λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων i4G, προσέδωσε σημαντική υπεραξία τόσο στις επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν όσο και στην ίδια, ενώ το εγχείρημα αυτό αποτελεί βέλτιστη πρακτική και εμπειρία για παρόμοιες μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v