Autohellas: Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών

Αύξηση 13,95% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και μείωση 6,43% στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας εμφάνισε ο όμιλος της Autohellas στο εννεάμηνο. Αύξηση των εσόδων και μείωση των κερδών κατέγραψε και η μητρική.

Autohellas: Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών
Αύξηση των εσόδων και μείωση των κερδών εμφάνισε η Autohellas στο εννεάμηνο του 2005, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 13,95%, διαμορφούμενος στα 81,82 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 80,69 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη μετά από φόρους και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας παρουσιάζουν ωστόσο μείωση 6,43%, καθώς κατήλθαν στα 13,43 εκατ. ευρώ, έναντι 14,35 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2004.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει πως η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως του μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων που είχαν απομείνει λόγω της ολυμπιακής χρονιάς και της κάμψης των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο.

Επίσης, η διοίκηση της εταιρίας υπενθυμίζει ότι το εννεάμηνο του 2005 είναι το πρώτο στο οποίο εφαρμόζονται τα Δ.Π.Χ.Α. Η εφαρμογή τους είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας, καθώς η καθαρή της θέση σχεδόν διπλασιάστηκε στα 106 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ”οι διαφοροποιημένοι συντελεστές απόσβεσης οδηγούν πλέον στη μείωση των έκτακτων μέχρι τώρα κερδών από την πώληση των αυτοκινήτων, με ανάλογη μείωση του κόστους πωληθέντων, με αποτέλεσμα τη σωστότερη απεικόνιση των αποτελεσμάτων χρήσης ως λειτουργικών”, αναφέρει η διοίκηση της Autohellas.

Σημειώνει επίσης πως η αναπόσβεστη αξία του στόλου οχημάτων της Autohellas στο τέλος του εννεαμήνου του 2005 ανέρχεται στα 178 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές επενδύσεις της εταιρίας στην επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2005 αναμένεται να φθάσουν τα 80 εκατ. ευρώ.

Και το 2005 πάντως ο στόλος της Autohellas / Hertz παρέμεινε ο μεγαλύτερος της ελληνικής αγοράς, με το συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων να φθάνει τα 23.600, από 8.500 μόλις το 1999. Ο στόλος αυτός διακινείται από ένα δίκτυο 110 και πλέον γραφείων εξυπηρέτησης Hertz σε όλη την Ελλάδα, επισημαίνει η ίδια πάντα ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική, παρουσιάζει εικόνα ανάλογη με αυτή του ομίλου στο εννεάμηνο. Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης ενισχύθηκε κατά 1,2%, στα 76,27 εκατ. ευρώ, από 75,37 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα κέρδη μετά από φόρους να παρουσιάζουν μείωση 10,9%, διαμορφούμενα στα 11,35 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 12,74 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα (11 Νοεμβρίου) οι μετοχές της Autohellas εισέρχονται στον Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Κύριας Αγοράς Χ.Α., σε συνέχεια της παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΕΛΕΧΑ και της αφαίρεσής τους από τον εν λόγω Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v