Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελινόιλ στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών

Τα 27 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το επενδυτικό πλάνο της Ελινόιλ το διάστημα 2005-2006, τόνισε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της εταιρίας, σε εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η Ελινόιλ στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών
Τα 27 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το επενδυτικό πλάνο της Ελινόιλ το διάστημα 2005-2006, τόνισε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της εταιρίας, σε εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους κ. Χ. Κυνηγό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Τσούνια, οικονομικό διευθυντή και Γ. Πατέρα, υπεύθυνο επενδυτικών σχέσεων της Ελινόιλ.

Κατά την παρουσίαση έγινε εκτενής αναφορά στην ίδρυση τριών νέων θυγατρικών εταιριών και στο επενδυτικό πλάνο της εταιρίας για το διάστημα 2005 - 2006, το οποίο αναμένεται να φτάσει συνολικά τα 27 εκατ. ευρώ περίπου. Αναλυτικότερα, η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στα παρακάτω σημαντικά βήματα:

* Ίδρυση της νέας θυγατρικής Ελίν Σταθμοί, η οποία θα έχει την ευθύνη εκμετάλλευσης ιδιόκτητων ή ελεγχομένων πρατηρίων και σταθμών εξυπηρέτησης σκαφών. Η σταδιακή απόκτηση και εκμετάλλευση ιδιόκτητων σταθμών θα συμβάλλει στη διασφάλιση αποδοτικότερων όρων συνεργασίας σε μακροχρόνια βάση.

* Ίδρυση της νέας εταιρίας Ελίν Ναυτική, η οποία θα διαχειρίζεται δύο χρονοναυλωμένα νεότευκτα δεξαμενόπλοια. Η άφιξη των νέων Δ/Ξ θα επιτρέψει στην Ελινόιλ να ενισχύσει την ήδη ηγετική παρουσία της στη νησιωτική χώρα και μέσω αυτής τις αυξήσεις των πωλήσεών της στα νησιά.

* Είσοδο στον χώρο των βιοκαυσίμων, με την ίδρυση της Ελίν Βιοκαύσιμα, που αποτελεί άλλη μια πρωτοπορία της Ελινόιλ, καθώς είναι η πρώτη ελληνική εταιρία πετρελαιοειδών που εισέρχεται στον χώρο αυτό. Η Ελίν Βιοκαύσιμα έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες για την ανέγερση μονάδας παραγωγής βιοντίζελ δυναμικότητας 40.000 τόνων (ή 45.000 κ.μ.) ετησίως.

Η επένδυση της Ελινόιλ στον τομέα αυτό είναι επιπλέον σημαντική, καθώς το βιοντίζελ, ένα καύσιμο ανανεώσιμο και εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον, αφού προέρχεται από φυτικά έλαια και ζωικά λίπη, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε., στόχος της οποίας είναι να αντικαταστήσει σταδιακά μέρος των καυσίμων κίνησης με βιοκαύσιμα.

* Αγορά μιας νέας εγκατάστασης αποθήκευσης υγρών καυσίμων στο Βόλο, που θα δώσει στην εταιρία μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς θα επιτρέψει την αύξηση των πωλήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, η εταιρία αποκτά με τη νέα αυτή αγορά αυτονομία στον εφοδιασμό και στη διακίνηση, καθώς και τη δυνατότητα να κάνει εισαγωγές ετοίμων προϊόντων εφόσον κριθεί συμφέρον. Επιπλέον, ενισχύεται η διαπραγματευτική της δύναμη όσον αφορά στις προμήθειες πετρελαιοειδών από τα διυλιστήρια.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το εννεάμηνο 2005. Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 312,5 εκατ. ευρώ έναντι 245,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 27,1%.

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 27,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με 25,6 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο του 2004, παρουσιάζοντας αύξηση 8,1%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση και ανήλθαν σε 7,6 εκατ. ευρώ έναντι 6,0 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2004, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 5,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με 4,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v