Ικτίνος: Αύξηση 9,4% στα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο

Αύξηση 9,4% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσίασε ο όμιλος της εταιρίας Ικτίνος για το εννεάμηνο του 2005, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Ικτίνος: Αύξηση 9,4% στα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο
Αύξηση 9,4% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσίασε ο όμιλος της εταιρίας Ικτίνος για το εννεάμηνο του 2005, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Ειδικότερα, σε ενοποιημένο επίπεδο τα κέρδη προ φόρων της Ικτίνος για το εννεάμηνο του 2005 έφθασαν τις 963 χιλ. ευρώ έναντι 880 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 9,4%.

Το καθαρό περιθώριο κέρδους μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στο εννεάμηνο του 2005 διαμορφώθηκε στο 5,1% επί των ενοποιημένων πωλήσεων βελτιωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό το οποίο ανέρχονταν στο 4,7% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Το σύνολο της καθαρής θέσης ανήλθε σε 25,2 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η λογιστική αξία ανά μετοχή σε ενοποιημένο επίπεδο να διαμορφωθεί σε 2,64 ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2005 ανήλθε σε 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης υποχώρησαν στο εννεάμηνο του 2005 κατά 18,8% και διαμορφώθηκαν στα 1,97 εκατ. ευρώ έναντι 2,42 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων στο εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 8,7% και ανήλθαν σε 2,04 εκατ. ευρώ περίπου.

Επιπρόσθετα, η διατήρηση των χρηματοοικονομικών εξόδων στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είχε ως αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων εννεαμήνου 2005 να εμφανιστούν αυξημένα κατά 9,1% και να φθάσουν στις 964 χιλ. ευρώ έναντι 883 χιλ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2004.

Κατά τη διάρκεια του 2005 ο Όμιλος Ικτίνος επέκτεινε τη δραστηριότητά του στον τομέα των κατασκευών και εφαρμογών μαρμάρου σε οικοδομικά έργα μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής εταιρίας VIS LAPIS EΠΕ με την ανάληψη και ολοκλήρωση σημαντικών έργων προχωρώντας παράλληλα στην ανάληψη νέων.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται η αποπεράτωση των δαπεδοστρώσεων και επενδύσεων που είχε αναλάβει για το κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού μέσω της τεχνικής εταιρείας ARRIKTON και αφορούσε την προμήθεια και τοποθέτηση μαρμάρων αξίας περίπου 750 χιλ. ευρώ.

Επίσης μέσω της ίδιας θυγατρικής ο Όμιλος έχει αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση μαρμάρων σε κτίριο γραφείων και καταστημάτων του Ομίλου ΑΣΠΙΣ προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ μέσω της τεχνικής εταιρείας Εδραση Ψαλλίδας Α.Τ.Ε., όπως επίσης και στο κτίριο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προϋπολογισμού 250 χιλ. ευρώ μέσω της τεχνικής εταιρείας Ακτωρ.

Μέσα στο πλαίσιο των ανωτέρω οικονομικών μεγεθών, η διοίκηση της Ικτίνος θα παραμείνει προσηλωμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού που αποσκοπεί στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και την διεύρυνση της κερδοφορίας.

Επίσης η προσφορά νέων καινοτόμων προϊόντων και η εφαρμογή τους στην εσωτερική διακόσμηση και αρχιτεκτονική, η προώθηση μονοπωλιακών υλικών όπως το μάρμαρο Golden Spider το οποίο αυξάνει τα μερίδια αγοράς του με ταχύτατους ρυθμούς, η βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων υπηρεσιών και η καλλιέργεια ποιοτικών σχέσεων με τους πελάτες θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας με κύριο γνώμονα πάντοτε την επίτευξη ουσιαστικής και σταθερής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v