Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Διεθνής βράβευση θερμοκοιτίδας

Με το Διεθνές Βραβείο για την ””Καλύτερη Νέα Επιστημονική Θερμοκοιτίδα του 2005” (Most Promising Science Based New Incubator for 2005) τιμήθηκε η Θερμοκοιτίδα i4G της Ευρωσύμβουλοι.

Ευρωσύμβουλοι: Διεθνής βράβευση θερμοκοιτίδας
Με το Διεθνές Βραβείο για την ””Καλύτερη Νέα Επιστημονική Θερμοκοιτίδα του 2005” (Most Promising Science Based New Incubator for 2005) τιμήθηκε η Θερμοκοιτίδα i4G της Ευρωσύμβουλοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία απέσπασε την εν λόγω διάκριση στη διάρκεια των εργασιών του 4ου ετήσιου διεθνούς Συνεδρίου, με τίτλο ”Βέλτιστες Πρακτικές στις Επιστημονικές Θερμοκοιτίδες” (”Best Practices in Science Based Incubators”) που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας στις 1 & 2 Δεκεμβρίου 2005.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στο πλαίσια του Συνεδρίου από το 2002 έχει θεσπιστεί και διαγωνισμός διεθνούς επιπέδου για την ανάδειξη Καλών Πρακτικών Θερμοκοιτίδων Επιχειρήσεων υπό την αιγίδα ιδιαίτερα σημαντικών φορέων διεθνούς βεληνεκούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο (Gate2Growth Incubation Forum, www.gate2growth.com, το Βρετανικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών CSES - Center for Strategic and Evaluation Services, UK) που έχει εκπονήσει την πληρέστερη μελέτη προδιαγραφών για Θερμοκοιτίδες για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ολλανδικής Science Alliance (www.science-alliance.nl).

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία με την συμμετοχή των μεγαλύτερων Θερμοκοιτίδων σε παγκόσμιο επίπεδο και έτυχε επίσης της υποστήριξης της Βρετανικής Ένωσης Θερμοκοιτίδων (UK Business Incubation, UKBI), της Ιταλικής Ένωσης Θερμοκοιτίδων και της Θερμοκοιτίδας Ι3P της Πολυτεχνικής Σχολής του Τορίνο.

Στην πενταμελή επιτροπή απονομής των βραβείων συμμετείχαν εκτός των εκπροσώπων του Gate2Growth, CSES και UKBI και σημαίνοντες Αμερικανοί του κλάδου όπως οι κ.κ. Lawrence P. Albertson, Πρώην Πρόεδρος του Αμερικανικής Ένωσης Θερμοκοιτίδων (ΝΒΙΑ) και ο Rustam Lalkala, Πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Διαμόρφωσης Στρατηγικής Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Ο ρόλος των Θερμοκοιτίδων για την ανάπτυξη της καινοτομίας και την ουσιαστική διασύνδεση της Έρευνας και της Τεχνολογίας με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα είναι παγκόσμια τεκμηριωμένη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η i4G η πρώτη εν πλήρη λειτουργία Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ΕΛΕΥΘΩ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v