Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήτρος: Συγχώνευση θυγατρικών εταιριών

Τη συγχώνευση με απορρόφηση δύο βασικών και μεγαλύτερων εταιριών του Ομίλου της εισηγμένης Μπήτρος Συμμετοχική και της Μπήτρος Μεταλλουργική, ανακοίνωσε ο Όμιλος της Μπήτρος.

Μπήτρος: Συγχώνευση θυγατρικών εταιριών
Τη συγχώνευση με απορρόφηση δύο βασικών και μεγαλύτερων εταιριών του Ομίλου της εισηγμένης Μπήτρος Συμμετοχική και της Μπήτρος Μεταλλουργική, ανακοίνωσε ο Όμιλος της Μπήτρος.

Παράλληλα, συγχωνεύονταιοι δύο εταιρίες του Ομίλου, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των προϊόντων και των υπηρεσιών του οπλισμού του σκυροδέματος (Μπήτρος Οπλισμός Σκυροδέματος - Αθήνα και Μπήτρος Αντισεισμικός Οπλισμός Σκυροδέματος - Θεσσαλονίκη), λόγω ομοειδούς αντικειμένου καθώς και οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ανάπτυξης ακινήτων (Μπήτρος Κατασκευαστική και Μπήτρος Ακίνητα), επίσης λόγω ομοειδούς αντικειμένου.

Συγκεκριμένα ο Όμιλος ανακοίνωσε:

1. Τη συγχώνευση δια απορροφήσεως των εταιριών Μπήτρος Μεταλλουργική ΑΕΒΕ, Μπήτρος Μεταλλουργική Θεσσαλίας ΑΕΒΕ και Μπήτρος Μηχανολογικές Κατασκευές ΑΤΕΒΕ, από τη Μπήτρος Συμμετοχή με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31/12/2005 αποφάσισαν τα Δ.Σ. των ανωτέρω εταιρειών σε συνεδριάσεις τους στις 21/12/2005.

2. Τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της εταιρίας Μπήτρος Αντισεισμικός Οπλισμός Σκυροδέματος ΑΒΕΤΕ από τη Μπήτρος Οπλισμός Σκυροδέματος ΑΒΕΤΕ με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31/12/2005 αποφάσισαν τα ΔΣ των ανωτέρω εταιριών σε συνεδριάσεις τους στις 22/12/2005.

3. Τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της εταιρίας Μπήτρος Ακίνητα ΑΕΕ από τη Μπήτρος Κατασκευαστική ΑΒΕΤΕ αποφάσισαν τα Δ.Σ. των ανωτέρω εταιριών σε συνεδριάσεις τους στις 22/12/2005. Η ημερομηνία της απορρόφησης θα αποφασιστεί από τις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των εν λόγω εταιριών που θα συγκληθούν εντός του α’ 6μηνου του 2006.

Στόχο των μεταβολών αυτών αποτελεί η απλούστευση της δομής του Ομίλου με τον περιορισμό των νομικών προσώπων, που τον απαρτίζουν, η διευκόλυνση και βελτίωση της διαχείρισης των επί μέρους δραστηριοτήτων του, η εκμετάλλευση συνεργιών, ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους και η βελτίωση της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού -ιδιαίτερα στο ανώτερο και ανώτατο διοικητικό επίπεδο.

Επιπλέον, η απορρόφηση της Μπήτρος Μεταλλουργική από τη Μπήτρος Συμμετοχική συνδέει άμεσα την εισηγμένη με τη βασική δραστηριότητα του Ομίλου, προσδίδει σε αυτήν -ως ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο και μητρική εταιρεία του Ομίλου- ένα σημαντικό μέγεθος και δημιουργεί αξιόλογες οικονομίες κλίμακος.

Οι επιλογές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιοργάνωσης του Ομίλου, που έχει ως στόχο την αφομοίωση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των επεκτατικών επιχειρηματικών κινήσεων της προηγούμενης περιόδου αλλά και τον περιορισμό του συνολικού λειτουργικού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v