Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Στα 194.015 ευρώ οι απαιτήσεις από Πουλιάδη

Σε 194.015,56 ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις της Q&R από την Πουλιάδης & Συνεργάτες, όπως αναφέρει η πρώτη σε απάντησή της στην από 21/12/05 επιστολή του ΧΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η υπαγωγή της Πουλιάδης σε ειδική εκκαθάριση δεν θα την επηρεάσει.

Q&R: Στα 194.015 ευρώ οι απαιτήσεις από Πουλιάδη
Σε 194.015,56 ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις της Q&R από την Πουλιάδης & Συνεργάτες, όπως αναφέρει η πρώτη σε απάντησή της στην από 21/12/05 επιστολή του ΧΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η υπαγωγή της Πουλιάδης σε ειδική εκκαθάριση δεν θα την επηρεάσει.

Ειδικότερα, αναφορικά με την αίτηση για την υπαγωγή της μετόχου της εταιρίας Πουλιάδης και Συνεργάτες στην ειδική εκκαθάριση του άρθρου 46 του ν. 1892/1990, η Q&R επισημαίνει ότι ”δεν πρόκειται να προκαλέσει οποιεσδήποτε επιπτώσεις στην εταιρία μας”.

Όπως αναφέρει, η διοίκηση της ασκείται από τους υπόλοιπους μετόχους της, η Πουλιάδης δεν ελέγχει ούτε την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε την πλειοψηφία των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας και για αυτό το λόγο δεν ενοποιεί και τα Οικονομικά αποτελέσματά της Q&R.

Επίσης η Q&R δεν έχει σημαντικές εμπορικές δραστηριότητες με την Πουλιάδης και Συνεργάτες.

Συμψηφίζοντας τις εκατέρωθεν απαιτήσεις (απαίτηση Q&R από Πουλιάδης και Συνεργάτες ποσού 425.240,99 ευρώ και απαίτηση Πουλιάδης και Συνεργάτες από Q&R ποσού 231.225,43 ευρώ) η Q&R έχει απαίτηση από την Πουλιάδης ποσού ύψους 194.015,56 ευρώ.

Παράλληλα, στην ίδια απάντηση η εταιρία σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές της με ημερομηνία 30/11/2005.

Σύμφωνα με την εταιρία, έχει κατατεθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και εκδικάζεται την 9η Ιανουαρίου 2006 αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης είς χείρας τρίτου της εταιρίας BID CONSULTANT ΕΠΕ κατά της Q&R, για οφειλή ύψους 26.682,05 ευρώ, την οποία οφειλή δεν αναγνωρίζει.

Όπως σημειώνει, ήδη την 9 Ιουνίου 2005 απορρίφθηκε από τον κ. Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση της ίδιας εταιρίας εναντίον της Q%R, η οποία περιέχεται στο ίδιο δικόγραφο, για χορήγηση προσωρινής διαταγής.



Παράλληλα, έχει εκδοθεί εναντίον της εισηγμένης η με αριθμό 9043/2005 Διαταγή Πληρωμής του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αφορά μισθώματα του κτιρίου στο οποίο βρισκόταν η προηγούμενη έδρα της εταιρίας.

Η διαφορά προέκυψε διότι η Q&R ισχυρίζεται ότι νόμιμα κατήγγειλε την μίσθωση και αποχώρησε από το μίσθιο καταβάλλοντας τα μισθώματα μέχρι και την ημέρα της απόδοσης του μισθίου, ενώ οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι η μίσθωση συνεχιζόταν αναγκαστικά εκ του νόμου παρά την λήξη της συμβατικής της διάρκειας και την απόδοση του μισθίου και συνεπώς κατά τους ισχυρισμούς τους όφειλε να καταβάλει μισθώματα και μετά την αποχώρησή της από το μίσθιο.

Κατά της άνω Διαταγής Πληρωμής η Q&R άσκησε ανακοπή η οποία εκδικάζεται την 26/5/06 και ήδη την 9/12/05 δικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα για την αναστολή εκτέλεσης της Διαταγής Πληρωμής.

Ήδη δε ο κ. Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών χορήγησε στην εταιρία Προσωρινή Διαταγή με την οποία αναστέλλεται η εκτέλεση της εν λόγω Διαταγής Πληρωμής μέχρις εκδικάσεως των ασφαλιστικών μέτρων την οποία προσωρινή διαταγή διατήρησε και η κ. πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ασφαλιστικών Μέτρων.

”Συνεπώς και στις δύο ως άνω περιπτώσεις έχουμε ήδη δικαιωθεί σε όσες δικαστικές διαδικασίες έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα” επισημαίνει η Q&R.

Τέλος, η εταιρία σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα γεγονός το οποίο έχει περιέλθει σε γνώση της και το οποίο κρίνεται σημαντικό να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή, νομική και οικονομική διάρθρωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v