Ικτίνος: Διαψεύδει διαπραγματεύσεις με ξένους

Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με ξένες εταιρίες διαψεύδει σε επιστολή της προς τη διοίκηση του Χ.Α. η Ικτίνος, η οποία την ίδια στιγμή συμπληρώνει πως της έχει γνωστοποιηθεί μη δεσμευτική πρόθεση από δύο εταιρίες για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Ικτίνος: Διαψεύδει διαπραγματεύσεις με ξένους
Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με ξένες εταιρίες διαψεύδει σε επιστολή της προς τη διοίκηση του Χ.Α. η Ικτίνος, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του Τύπου.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή η διοίκηση της εισηγμένης συμπληρώνει πως της έχει γνωστοποιηθεί μη δεσμευτική πρόθεση από δύο εταιρίες για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, ενώ τρεις εταιρίες του εξωτερικού φέρονται να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την εταιρία.

Παράλληλα, η διοίκηση της Ικτίνος αναφέρει πως τα έσοδα του 2005 θα κυμανθούν στα επίπεδα των 14,50 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη να κινούνται υψηλότερα σε σχέση με τα περυσινά.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου η Ικτίνος επισημαίνει στην επιστολή της πως: ”αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που αναφέρεται ότι πραγματοποιεί η διοίκηση της εταιρίας με ξένα χρηματοδοτικά κεφάλαια τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά”.

Συμπληρώνει, όμως, πως ”το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η θυγατρική Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική Α.Ε. έχει λάβει τις περισσότερες από τις απαιτούμενες άδειες από διάφορες υπηρεσίες και αναμένεται εντός του 2006 να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, την καθιστά ως μια από τις πιο προχωρημένες πολυδιάστατες τουριστικές επενδύσεις που υλοποιούνται στην Ελλάδα”.

Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τριών εταιριών του εξωτερικού οι οποίες και έχουν ζητήσει γενικές πληροφορίες για το τουριστικό τμήμα του επιχειρηματικού σχεδίου, συμπληρώνει η διοίκηση, επισημαίνοντας ότι ”παρόλο που μας έχει γνωστοποιηθεί μη δεσμευτική πρόθεση από δύο εταιρίες για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση”.

Παράλληλα, η εταιρία αναφέρει ότι στο σύνολο της χρήσης 2005 ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί σε επίπεδα πλησίον των 14,50 εκατ. ευρώ, ενώ σχετικά με τα κέρδη προ φόρων σημειώνει ότι αν και θα είναι αυξημένα σε σχέση με τα περυσινά των 548.375 ευρώ, είναι ακόμη νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη ποσοτικοποίηση των κερδών.

Κατά συνέπεια η διοίκηση της Ικτίνος σημειώνει πως ”δεν δύναται να επιβεβαιωθούν τα ποσά που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα τα οποία και διαψεύδουμε”.

Τέλος και όσον αφορά σε σχολιασμό του δημοσιεύματος για το επιχειρηματικό σχέδιο που αναπτύσσει η θυγατρική Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική Α.Ε. στη Σητεία Κρήτης η διοίκηση επισημαίνει ότι η εταιρία διαθέτει 1.800 στρέμματα και όχι 1.300 στρέμματα όπως αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Επίσης, σημειώνει πως εκτός από το οικιστικό συγκρότημα, το ξενοδοχείο, το συνεδριακό κέντρο και το γήπεδο γκολφ που αναφέρονται στο δημοσίευμα, η θυγατρική εταιρία σχεδιάζει επιπλέον των ανωτέρω την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών και κέντρου θαλασσοθεραπείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v