Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβροφάρμα: Επενδύσεις 3 δισ. δρχ. για 2002 - 2003

Eπενδυτικό σχέδιο 3 δισ. δρχ. για την περίοδο 2002 - 2003 έχει υποβάλει προς έγκριση στο υπουργείο Γεωργίας η Εβροφάρμα, στόχος της οποίας είναι η είσοδος της στην αγορά της Αττικής και της Υπόλοιπης Ελλάδας και η ανάπτυξη των εξαγωγών σε χώρες της Ε.Ε.

Εβροφάρμα: Επενδύσεις 3 δισ. δρχ. για 2002 - 2003
Επενδυτικό σχέδιο, ύψους 3 δισ. δρχ., για το διάστημα 2002 – 2003 έχει υποβάλει προς έγκριση στο υπουργείο Γεωργίας η Εβροφάρμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης προς το ΧΑΑ.

Το προβλεπόμενο ποσό θα κατανεμηθεί σε κτιριακά, μηχανολογικό εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα και εξοπλισμό για τον ποιοτικό έλεγχο και θα αφορά στο υφιστάμενο συγκρότημα στο Διδυμότειχο και το νέο εμπορικό και διοικητικό συγκρότημα στην Αλεξανδρούπολη.

Στους στόχους της εταιρίας είναι η περαιτέρω βελτίωση της θέσης της ως προς το μερίδιο της αγοράς σε σχέση με τους ανταγωνιστές σε όλη την Βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Στόχο επίσης αποτελεί η είσοδος στην αγορά της Αττικής και της Υπόλοιπης Ελλάδας, η περαιτέρω ανάπτυξη εξαγωγών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της εταιρίας, προκειμένου να διεισδύσει στις αγορές των γειτονικών χωρών όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες που επικρατούν στις χώρες αυτές.

Επίσης, μέσω της θυγατρικής Campus η εισηγμένη προσβλέπει στη δημιουργία οργανωμένων κτηνοτροφικών μονάδων, ώστε να εξασφαλιστεί αφθονία, κυρίως όμως ελεγχόμενη και ποιοτική πρώτη ύλη (γάλα).



Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά το 2002 ενισχύθηκε το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, τόσο σε φορτηγά – ψυγεία διανομής, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ σε συνδυασμό με τις νέες συμφωνίες με αλυσίδες S/M (Μασούτη) υπάρχει πλήρης δυνατότητα κάλυψης όλης της Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2002 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση της τάξης του 69,9% και τα καθαρά κέρδη αύξηση της τάξης του 10,7%.

Για το 2001, ως σημαντικά γεγονότα αναφέρονται η είσοδος της εταιρίας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση των διαδικασιών πλειοψηφικής συμμετοχής στην γαλακτοβιομηχανία Δοϊράνη, η αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων 1.251 μ2 σε οικόπεδο επιφάνειας 10.200 μ2 στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για την στέγαση του εμπορικού κέντρου της Μακεδονίας καθώς και του τμήματος εξαγωγών.

Επίσης, η αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων 1.104 μ2 σε οικόπεδο επιφάνειας 3.264 μ2 στην Αλεξανδρούπολη, η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων υποδομών, και μετεγκατάσταση σε αυτό πλέον όλων των εμπορικών και διοικητικών υπηρεσιών καθώς και της κεντρικής διοίκησης.

Τέλος, το 2001 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις συνολικού ύψους 1,081 δισ. δρχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v