Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Νέο έργο 72.000 ευρώ για την ΚτΠ

Το έργο του ”Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης για τα έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου”, προϋπολογισμού 72.000, ανέλαβε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, μετά από διαγωνισμό της ”Κοινωνία της Πληροφορίας”.

Ευρωσύμβουλοι: Νέο έργο 72.000 ευρώ για την ΚτΠ
Το έργο του ”Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης για τα έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου”, ανέλαβε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, μετά από διαγωνισμό της ”Κοινωνία της Πληροφορίας”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός του έργου είναι αφενός η τεχνική υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, καθώς και της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην προώθηση και υλοποίηση των έργων της ΚτΠ στην νησιά του Β. Αιγαίου, και αφετέρου η υποστήριξη του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την έγκαιρη και έγκυρη υλοποίηση της στρατηγικής για την ΚτΠ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με εξειδικευμένα εργαλεία και πληροφοριακά συστήματα.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 72.000 και διάρκεια ένα έτος, ενώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ.

Ακόμη, στο πλαίσιο του έργου της ”Κεντρικής Δομής Υποστήριξης των Κέντρων Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης” του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”Ανταγωνιστικότητα”, η Ευρωσύμβουλοι έχει αναλάβει την εκπόνηση δύο μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 174.000 ευρώ, από τον Οργανισμό Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΟΕΤΑ), που αφορούν την ανάπτυξη εργαλείων διοίκησης για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις μελέτες: ”Ανάπτυξη εργαλείων παρακολούθησης στατιστικών μεγεθών” και ”Ανάπτυξη εργαλείων διάγνωσης αυτοδιάγνωσης σε τομείς ενδιαφέροντος”.

Επίσης, η εταιρία ολοκλήρωσε την εκπόνηση της ”Μελέτης Σύστασης του Φορέα Υλοποίησης και Διαχείρισης της Ζώνης Καινοτομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΖΚΑΘ)”, που της είχε ανατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, συνολικού προυπολιγμσού 60.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της Μελέτης αφού διερευνήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα ωρίμανσης και ανάπτυξης της ΖΚΑΘ, το είδος και το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξής του Φορέα ΖΚΑΘ, εκπονήθηκαν τα σχέδια Νόμου ίδρυσης, του Καταστατικού και του Κανονισμού προμηθειών του.

Τέλος, η Ευρωσύμβουλοι ολοκλήρωσε το έργο του ”Στρατηγικού και Επιχειρηματικού σχεδιασμού του Portal/e-marketplace για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας b2brenenergy.com”, προϋπολογισμού Euro 40.000, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΕλληνοΓερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΑΗΚ).

Η Μελέτη εκπονήθηκε στα πλαίσια σχετικού έργου που υλοποιεί το ΑΗΚ, χρηματοδοτούμενο από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, που κύριο σκοπό έχει την δημιουργία της παγκόσμιας εμβέλειας ηλεκτρονικής αγοράς/πύλης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η πύλη (www.b2brenenergy.com) έχει συμπληρώσει ένα και πλέον έτος λειτουργίας και οι δείκτες απόδοσης της αποδεικνύονται ιδιαίτερα υψηλοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v