Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακίδης: Μέρισμα 0,088 ευρώ, δωρεάν μετοχές

Mέρισμα 0,088 ευρώ θα διανείμει η Μάρμαρα Κυριακίδης, η γ.σ της οποίας αποφάσισε τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα για 10 παλιές. Ανακοινώθηκε επίσης η συμμετοχή της IFC με 10% στο κεφάλαιο της FHL Mermeren Kombinat, για την οποία στόχος είναι η εισδοχή στην ΕΑΓΑΚ.

Κυριακίδης: Μέρισμα 0,088 ευρώ, δωρεάν μετοχές
Τη διανομή μερίσματος 0,088 ευρώ (30 δρχ.) ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γ.σ της Μάρμαρα Κυριακίδης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου, με απαρτία 73,86%.

Αποφασίστηκε επίσης η διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 1 νέα για κάθε 10 παλιές, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,702 εκατ. ευρώ που θα προκύψει με κεφαλαιοποίηση αφορολογήτων αποθεματικών, από διαφορά έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο και υπόλοιπου κερδών εις νέον.

Ο Ηλίας Κυριακίδης, πρόεδρος της εταιρίας, προβαίνοντας σε επισκόπηση των γενικών εταιρικών υποθέσεων ενημέρωσε τους μετόχους για την πορεία του ομίλου γενικότερα τονίζοντας τα εξής:

”Κλείνοντας 9 χρόνια λειτουργίας ως καθετοποιημένη στο έπακρο εταιρία και έχοντας δυναμική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού δεν σταματάμε να ενδιαφερόμαστε για την επέκταση της εταιρίας μέσω της διεύρυνσης των εξαγωγών μας. Οι προτεινόμενοι στόχοι της Διοίκησης αφορούν:

- Την μετατροπή των κομιστών ομολογιών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρίας σε μετοχές.

- Την δημιουργία κέντρου διάθεσης στη Θεσσαλονίκη για τα προϊόντα του εργοστασίου κονιαμάτων.

- Την συμμετοχή της IFC (Παγκόσμια Τράπεζα) στο κεφάλαιο της FHL Mermeren Kombinat ad.Prilep με ποσοστό 10%.

- Την εισδοχή της FHL Mermeren Kombinat ad.Prilep στην ΕΑΓΑΚ

Συμπλήρωσε τέλος, ότι ”επιτακτικό στόχο αποτελεί η μείωση του δανεισμού στο 50% μέχρι την 31/12/2003, προκειμένου να χτίσουμε μελλοντικούς στόχους για την επόμενη πενταετία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v