ΓΕΒΚΑ: Πτώση κερδών και πωλήσεων το α’ εξάμηνο

Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας, η διοίκηση της οποίας αναμένει πτώση 8% στο τζίρο και 25% στα καθαρά κέρδη για το α’ εξάμηνο του 2002.

Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Γ. Κρεμύδας, αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου του 2002, προέβλεψε ότι θα είναι μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περισινό διάστημα.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών αναμένεται μειωμένος κατά 8% περίπου, ενώ τα καθαρά κέρδη παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 25%, το οποίο ο κ. Κρεμύδας απέδωσε στην κρίση στην ελληνική αγορά, αλλά και στον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών των χαλυβουργικών προϊόντων.

Λαμβάνοντας υπόψη, πρόσθεσε, την πτώση που παρατηρήθηκε στην εξέλιξη των εργασιών του β’ εξαμήνου 2001 σε σχέση με τις επιτεύξεις στου α’ περισινού εξαμήνου, προβλέπουμε και ευελπιστούμε ότι τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης θα διαμορφωθούν τελικά στα επίπεδα της χρήσης του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v