Μέρισμα 0,08 ευρώ από Mevaco

Mέρισμα 0,08 ευρώ θα διανείμει για το 2001 η Mevaco, η οποία για το 2002 εκτιμά ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν κατά 10%, ενώ τα ενοποιημένα κατά 7%. Αύξηση κατά 18% και 23%, αντοίστοιχα, εκτιμάται ότι θα σημειώσει ο εταιρικός και ενοποιημένος τζίρος.

Μέρισμα 0,08 ευρώ από Mevaco
Τη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η γ.σ της Mevaco

Δικαιούχοι του μερίσματος, το οποίο είναι αυξημένο κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, θα είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά την λήξη της Συνεδρίασης του ΧΑΑ της 4/7.

Οι συνολικές πωλήσεις για το 2002 αναμένεται να αυξηθούν κατά 18% και να ανέλθουν στα 7,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 10% και να ανέλθουν στα 1,35 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ενοποιημένη βάση οι συνολικές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 23% και να ανέλθουν στα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 7% και να ανέλθουν στα 1,57 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης αποφάσισε την μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας σε ευρώ, καθώς επίσης και την αύξηση του 1,643 εκατ. ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,2935 σε 0,45 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση της αναπροσαρμογής της αξίας των ακινήτων και αποθεματικών. Ως εκ τούτου, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας διαμορφώνεται σε 4,725 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 10.500.000) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,45 ευρώ η κάθε μια.

Στα πλαίσια της εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων Εταιρικής Διακυβέρνησης η Γενική Συνέλευση προχώρησε στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με την προσθήκη δύο νέων ανεξάρτητων μη-εκτελεστικών μελών.



Το 2001 η εταιρία ενίσχυσε την παρουσία της στην Βόρειο Ελλάδα μέσω της απόκτησης της πλειοψηφίας της ΕΣΣΗΕ η οποία μετονομάσθηκε σε MEVACO Βορείου Ελλάδος και απέκτησε την πλειοψηφία της εταιρίας MEVAPOWER, η οποία ειδικεύεται στην εξέλιξη και εμπορία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων καθώς και των ανταλλακτικών τους, επιτρέποντας την είσοδο της MEVACO σε νέες δυναμικές αγορές.

Ο κύκλος εργασιών της χρήσης 2001 ανήλθε σε 6,55 εκατομμύρια Ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων σε 1,24 εκατομμύρια Ευρώ. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 8,93 εκατομμύρια Ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας σε 1,37 εκατομμύρια Ευρώ

Το Αύγουστο 2002 ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα επέκτασης βιομηχανικών και αποθηκευτικών χώρων, εγκατάστασης ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος, μετεγκατάστασης των γραφείων της εταιρίας στις νέες ιδιοκτήτες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και προμήθειας μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, το οποίο ξεκίνησε το 2000 και αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, της ευελιξίας και της ταχύτατης ποιοτικής προσαρμογής της στις απαιτήσεις των πελατών της .

Παράλληλα, αποφασίσθηκε η πλειοψηφική συμμετοχή της εταιρίας (ποσοστό 51%) στην υπό σύσταση εταιρία με την επωνυμία MEVATANCO AE η οποία θα έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή ηλεκτρονικών πινακίδων για αθλητικές εγκαταστάσεις, οδικά και συγκοινωνιακά δίκτυα και λοιπών ηλεκτρονικών συστημάτων. Η εν λόγω εταιρία θα συσταθεί με την συμμετοχή και συμβολή της υψηλής ποιότητας τεχνογνωσίας την οποία διαθέτει η TANCO AE η οποία ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία στην συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Με την συμμετοχή της MEVACO η νέα εταιρία θα εξασφαλίσει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες και χρηματοοικονομική υποδομή, παράγοντες που θα επιτρέψουν στην MEVATANCO την προοπτική ανάληψης μεγάλων και σημαντικών έργων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v