Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διανομή δωρεάν μετοχών 1ν/5π από Κορδέλλου

Την διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα δωρεάν μετοχή για κάθε 5 παλαιές, καθώς και την επέκταση του σκοπού της εταιρίας, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Αφοι Κορδέλλου, που συνήλθε στις 18 Μαρτίου με απαρτία 81,22%.

Διανομή δωρεάν μετοχών 1ν/5π από Κορδέλλου
Την διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα δωρεάν μετοχή για κάθε 5 παλαιές, καθώς και την επέκταση του σκοπού της εταιρίας, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Αφοι Κορδέλλου, που συνήλθε στις 18 Μαρτίου με απαρτία 81,22%.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό 3.183.651 ευρώ ως εξής:

(α) εν μέρει κατά ποσό 1.768.695 ευρώ με την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από 0,30 ευρώ που είναι σήμερα σε 0,40 ευρώ η οποία θα καλυφθεί με ισόποση κεφαλαιοποίηση υπολοίπου κερδών εις νέον, και

(β) εν μέρει κατά ποσό 1.414.956 ευρώ με την έκδοση 3.537.390 νέων δωρεάν μετοχών, με ονομαστική αξία 0,40 ευρώ και τη διανομή μιας (1) νέας δωρεάν μετοχής για κάθε 5 παλαιές, η οποία αύξηση θα καλυφθεί αφενός κατά ποσό 1.061.217 ευρώ με κεφαλαιοποίηση ειδικού αποθεματικού και αφετέρου κατά ποσό ευρώ 353.739 με κεφαλαιοποίηση υπολοίπου κερδών εις νέον.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποσκοπεί στην υλοποίηση επένδυσης της εταιρίας σε ιδιόκτητο ακίνητό της στην περιοχή ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο καθορισμός της σχέσης ανταλλαγής των παλαιών μετοχών με τις νέες ορίζεται σε 1 νέα δωρεάν μετοχή για κάθε 5 παλαιές. Οι νέες μετοχές θα πιστωθούν στις μερίδες των μετόχων και η μετοχή θα διαπραγματεύεται με τη νέα ονομαστική της αξία μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και από το ΧΑ.

Επίσης, η γ.σ. αποφάσισε την τροποποίηση αντίστοιχα του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρίας λόγω της σχετικής απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Επιπλέον αποφάσισε, την τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού λόγω διεύρυνσης του σκοπού της εταιρίας σε αντικείμενα συναφή προς τον κύριο σκοπό της και χωρίς μεταβολή του τελευταίου, ως ακολούθως:

Αρθρο 4ο - Σκοπός. 1. Σκοπός της εταιρίας είναι:

(α) Η αγορά από το εσωτερικό και το εξωτερικό, η αποθήκευση, η επεξεργασία και η εμπορία, διανομή και εν γένει διάθεση μεταλλουργικών προϊόντων, προϊόντων σιδήρου και χάλυβα, ειδικών χαλύβων, μη σιδηρούχων μετάλλων, πλατέων και επιμήκων μεταλλουργικών προϊόντων, σωλήνων, λαμαρινών, δοκών, προϊόντων συρματουργίας και λοιπών συναφών προϊόντων.

(β) Η μεταποίηση, μορφοποίηση, διαμόρφωση εν ψυχρώ ετοίμων προϊόντων χάλυβα, ρόλων χαλυβδοελασμάτων, χαλυβδοελασμάτων, καθώς και της αμμοβολής και βαφής προϊόντων χάλυβα.

(γ) Η παραλαβή, συγκέντρωση, συσκευασία, ταξινόμηση, αποθήκευση, φορτοεκφόρτωση, μεταφορά και διανομή μεταλλουργικών προϊόντων και εν γένει πρώτων υλών, προϊόντων και εμπορευμάτων κάθε είδους και εν γένει η παροχή σχετικών υπηρεσιών με ίδια μεταφορικά μέσα ή και τρίτων, καθώς και η οργάνωση, λειτουργία και συντήρηση αποθηκών.

(δ) Η δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία κέντρων εξυπηρέτησης εμπόρων και τελικών χρηστών μεταλλουργικών προϊόντων και εν γένει πρώτων υλών.

Για την επίτευξη των πιο πάνω σκοπών της, η εταιρία μπορεί:

(α) Να διενεργεί πράξεις εμπορικής αντιπροσωπείας ή πρακτορείας οίκων του εσωτερικού ή του εξωτερικού σε αντικείμενα ή δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους σκοπούς της εταιρίας.

(β) Να ιδρύει ή με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετέχει και να συνεργάζεται ή να συμμετέχει σε κοινοπραξία με συναφείς επιχειρήσεις κάθε τύπου και είδους και εν γένει να συνεργάζεται και να συμπράττει με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιονδήποτε τρόπο.

(γ) Να ιδρύει υποκαταστήματα ή πρακτορεία οπουδήποτε.

(δ) Να προβαίνει στην αγορά, ανάπτυξη, διαχείριση και εν γένει εκμετάλλευση ακινήτων.

(ε) Να δανείζεται και εξευρίσκει κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης ομολογιών, υποσχετικών και άλλων τίτλων ή εγγράφων που ενσωματώνουν οφειλή χρέους (χρεόγραφα), καθώς επίσης και να συνάπτει συμβάσεις σε σχέση με τα προαναφερόμενα.

(στ) Να παρέχει εγγυήσεις υπέρ εταιριών και γενικά επιχειρήσεων ή κοινοπραξιών στις οποίες συμμετέχει η εταιρία ή με τις οποίες συνεργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, παρέχοντας πάσης φύσεως ασφάλειες, ενοχικές ή εμπράγματες.

(ζ) Να αναπτύσσει και εμπορεύεται εμπορικά σήματα, άδειες, τεχνογνωσία (know-how) και άλλα δικαιώματα πνευματικής, εμπορικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και (η) να προβαίνει σε κάθε άλλη δραστηριότητα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τους παραπάνω σκοπούς της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v