Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Πρόγραμμα διαχείρισης ποιότητας βαμβακιού

Την έναρξη της εφαρμογής του Προγράμματος ”Διαχείριση Ποιότητας Ελληνικού Βαμβακιού”, ανακοίνωσε η εταιρία Αγροτικός Οίκος Σπύρου, με στόχο να βοηθήσει τους Ελληνες βαμβακοκαλλιεργητές να κερδίσουν περισσότερα. Το Πρόγραμμα, είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ, για τη παραγωγή ποιοτικών και επώνυμων προϊόντων βάμβακος.

Σπύρου: Πρόγραμμα διαχείρισης ποιότητας βαμβακιού
Την έναρξη της εφαρμογής του Προγράμματος ”Διαχείριση Ποιότητας Ελληνικού Βαμβακιού”, ανακοίνωσε η εταιρία Αγροτικός Οίκος Σπύρου, με στόχο να βοηθήσει τους Ελληνες βαμβακοκαλλιεργητές να κερδίσουν περισσότερα.

Το Πρόγραμμα, είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ, για τη παραγωγή ποιοτικών και επώνυμων προϊόντων βάμβακος.

Βασικοί στόχοι: Το Πρόγραμμα είναι πραγματική πρόκληση και προσφέρει νέες ευκαιρίες για όλους, γιατί δίνει τη δυνατότητα στους εμπλεκόμενους με το βαμβάκι φορείς (ιδιωτικές & συνεταιριστικές εκκοκκιστικές βιομηχανίες, εξαγωγείς, νηματουργούς, γεωπόνους καταστημάτων γεωργικών εφοδίων, βαμβακοπαραγωγούς) να συμμετέχουν σε αυτό & να συνεργασθούν για τη μείωση του κόστους της καλλιέργειας αύξηση του εισοδήματος του παραγωγού αναβάθμιση της ποιότητας στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

Οφέλη: Όλοι οι φορείς, που συμμετέχουν στη ”Διαχείριση Ποιότητας Ελληνικού Βαμβακιού”, χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους ΣΠΥΡΟΥ, αποκομίζοντας τα παρακάτω εξής σημαντικά οφέλη:

1. Οι παραγωγοί

-Ενίσχυση του εισοδήματος

-Αναβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

-Δυνατότητα καλλιέργειας και πριμοδότησης κορυφαίων ποικιλιών με υψηλή παραγωγικότητα, ανθεκτικότητες και ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.,που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, όπως:

-Βαθύρριζες ποικιλίες (Campo, Lider, Babylon) που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων

-Ανθεκτικές στην αδρομύκωση (Campo, Lider, Babylon) που δίνουν την δυνατότητα για καλλιέργεια σε επιβαρημένα από τον μύκητα εδάφη.

-Ποικιλίες ιδιαίτερα υψηλής παραγωγικότητας, που αξιοποιούν τα γόνιμα εδάφη (Fantom, Lider, Babylon, Campo)

-Συμμετοχή σε πριμοδοτούμενο πρόγραμμα διπλής καλλιέργειας με ειδική υπερπρώιμη ποικιλία (Milenium)

-Δηλαδή καλλιέργεια φθινοπωρινού ψυχανθούς (βρώμη, βίκος) ή σιτηρού (κριθάρι) και στην συνέχεια υπερπρώιμο βαμβάκι (Milenium)

-Υποστήριξη καλλιέργειας από εξειδικευμένους γεωπόνους

-Συμμετοχή σε σύστημα χρηματοδότησης, που βοηθά στο ξεκίνημα της καλλιέργειας

-Μείωση του κόστους καλλιέργειας

2. Τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων (Γεωπόνοι)

-Συμμετοχή σε ένα σύστημα, που συμβάλει στη διατήρηση της βαμβακοκαλλιέργειας

-Διατήρηση του πελατολογίου τους

-Διευκόλυνση της πώλησης των εφοδίων

-Συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

-Αναβάθμιση του επιστημονικού ρόλου των γεωπόνων, μέσω της παροχής ολοκληρωμένης πρότασης καλλιέργειας στους παραγωγούς.

3. Εκκοκκιστικές Επιχειρήσεις

-Συμμετοχή στη στήριξη/διατήρηση της βαμβακοκαλλιέργειας στην Ελλάδα

-Δυνατότητα παραγωγής τυποποιημένης ίνας με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά

-Προώθηση εξελιγμένων ποικιλιών βαμβακιού με υψηλά μερίδια αγοράς, που καλύπτουν τις ανάγκες των παραγωγών

-Στήριξη από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων

Υπεραξία: Με δεδομένα ότι η Ελλάδα παράγει το 80% της συνολικής παραγωγής βάμβακος της ΕΕ η Σπύρου είναι από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά βαμβακιού κατέχοντας σημαντικό μερίδιο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή είναι η μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική εταρεία ΦΠΥ με Υποκ/ματα και σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό στις χώρες της Μεσογείου, Βαλκανίων, Ευξείνου Πόντου διαθέτει μεγάλη γκάμα ποικιλιών βάμβακος απαράμιλλης ποιότητας της ίνας & απόδοσης σε ίνα, για όλα τα γούστα και τις εδαφοκλιματικές καλλιεργητικές απαιτήσεις, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

-υψηλής παραγωγικότητας

-ανθεκτικότητας στις αδρομυκώσεις

-υπερπρώϊμότητας & καταλληλότητας για τα πριμοδοτούμενα προγράμματα διπλής καλλιέργειας

-εξοικονόμησης πολύτιμων υδάτινων πόρων

-το όνομα της Σπύρου αποτελεί εχέγγυο για τη προώθηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού βαμβακιού.

Tο Πρόγραμμα ”Διαχείριση Ποιότητας Ελληνικού Βαμβακιού” έρχεται να κεφαλαιοποιήσει, προς όφελος των εμπλεκόμενων για το βαμβάκι φορέων, την υπεραξία των διατιθέμενων ποικιλιών της Σπύρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v