Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελτον: Κερδοφόρο το 2005 για όμιλο και μητρική

Αύξηση 1,85% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και κέρδη, μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας, ύψους 1,17 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος της Έλτον για το 2005. Κέρδη από ζημίες πέρυσι και μείωση των εσόδων για τη μητρική. Προτεινόμενο μέρισμα 0,01 ευρώ.

Ελτον: Κερδοφόρο το 2005 για όμιλο και μητρική
Κερδοφόρο ήταν το 2005 για την Έλτον, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής, ενώ σε ό,τι αφορά τα έσοδα τα ενοποιημένα παρουσιάζουν αύξηση και της εταιρίας κάμψη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Έλτον εμφανίζει αύξηση 1,85% και ανήλθε στα 49,84 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 48,93 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο όμιλος εμφανίζει κέρδη, μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, ύψους 1,17 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με ζημίες 5,03 εκατ. ευρώ του 2004.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους κατά τη χρήση 2005 ανήλθαν σε 1,2 εκατ. ευρώ, από ζημιά 5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική τα έσοδα παρουσιάζουν μείωση 2,57% καθώς κατήλθαν στα 43,12 εκατ. ευρώ, από 44,26 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων, μετά από φόρους, κατέγραψε κέρδη ύψους 537,5 χιλιάδων ευρώ, από ζημίες 5,42 εκατ. ευρώ του 2004.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενισχυμένα στοιχεία της χρήσης 2005 και η επιστροφή στην κερδοφορία αντικατοπτρίζουν την μεταστροφή της επιβάρυνσης από την πραγματοποίηση της συγχώνευσης κατά τη χρήση 2004.

Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση, η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχισθεί και την τρέχουσα χρονιά εφόσον έχουν ήδη πραγματοποιηθεί απαραίτητες κινήσεις αναδιοργάνωσης ενώ δεν θα επαναληφθούν τα εφ άπαξ κόστη της διαδικασίας της συγχώνευσης.

Επιπλέον, οι αναπτυξιακοί στόχοι για την χρήση 2006 αφορούν την περαιτέρω επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων των θυγατρικών εταιριών στα Βαλκάνια, την αύξηση των εξαγωγών της μητρικής, καθώς και την επέκταση των εργασιών της στην ελληνική αγορά.

Οι επενδύσεις της μητρικής το 2005 έφτασαν τα 1,5 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως την ανέγερση νέων ιδιόκτητων σύγχρονων αποθηκευτικών χώρων και γραφείων στην ΒΙ. ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Η μετεγκάσταση του υποκαταστήματος Β. Ελλάδος στους νέους χώρους αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2006, και να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας.



Η επιστροφή σε κερδοφορία κάνει δυνατή τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2005. Το Δ.Σ. θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων την διανομή μερίσματος 0,01 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρία έχει καθαρή θέση 21,9 εκατ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση 24,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή διαπραγματεύεται με δείκτη Τιμή / Λογιστική Αξία 1,11.

Η διοίκηση της Ελτον ΑΒΕΕ εκτιμά ότι, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2005 του ομίλου, τα οικονομικά μεγέθη θα διαμορφωθούν σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα στο τέλος του 2006. Η εδραίωση της θέσης της εταιρίας στα Βαλκάνια και η ανοδική τροχιά ανάπτυξής της, δείχνουν ότι μέσα στην επόμενη τριετία το 1/3 των συνολικών εσόδων του ομίλου αναμένεται να προέρχεται από την δραστηριοποίησή του στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v