Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία Άλφα: Κάμψη 49,19% στον κύκλο εργασιών

Τους λόγους για τους οποίους ο κύκλος εργασιών του 2005 κατέγραψε κάμψη (της τάξης του 49,19% διαμορφούμενος στα 1,8 εκατ. ευρώ), αλλά και τις προοπτικές της εταιρίας ανέπτυξε η διοίκηση της εταιρίας Εριουργία Τρία Άλφα με απαντητική της επιστολή προς το Χ.Α.

Τρία Άλφα: Κάμψη 49,19% στον κύκλο εργασιών
Τους λόγους για τους οποίους ο κύκλος εργασιών του 2005 κατέγραψε κάμψη, αλλά και τις προοπτικές της εταιρίας ανέπτυξε η διοίκηση της εταιρίας Εριουργία Τρία Άλφα με απαντητική της επιστολή προς το Χ.Α.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας υποχώρησε κατά 49,19% στο σύνολο της απελθούσας χρήσης, διαμορφούμενος στα 1.769.711,23 ευρώ έναντι 3.483.161,80 ευρώ της αντίστοιχης χρήσης του 2004.

Η διοίκηση της εταιρίας επισημαίνει πως η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται τόσο στις πωλήσεις προς το εμπόριο, πολύ δε περισσότερο στις πωλήσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή το 2005 οι συνθήκες της αγοράς του κλάδου υπήρξαν δυσμενέστερες της αντίστοιχής χρήσης 2004 όπως και το έτος 2004 ήταν δυσμενέστερο του 2003.

Κύρια αιτία της συνεχούς επιδείνωσης της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά έχει κατακλυσθεί από φθηνά και αμφιβόλου ποιότητας ασιατικά προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας, τα οποία εισάγονται ανεξέλεγκτα χωρίς κανένα πλέον περιορισμό.

Σημειώνεται επίσης πως το πρόβλημα αυτό έχει γίνει γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης (ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες-περιοδικά) και έχουν γίνει εκατοντάδες διαβήματα στο Υφυπουργείο Ανάπτυξης και σε άλλους αρμόδιους φορείς.

Δυστυχώς συνεχίζεται αθρόα η εισαγωγή προϊόντων τα οποία προσφέρονται έτοιμα χωρίς καμία Ελληνική Προστιθέμενη Αξία ζημιώνοντας πολλαπλά την Εθνική Οικονομία, αναφέρει η διοίκηση της Τρία Άλφα.

Επισημαίνει παράλληλα πως οι εισαγωγές ασιατικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων δεν αφορούν μόνο το ελεύθερο εμπόριο αλλά και τις κρατικές προμήθειες. Αντιπρόσωποι ασιατικών βιομηχανιών συμμετείχαν το έτος 2005 σχεδόν σε όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου για την προμήθεια πάσης φύσεως κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Τέλος και όσον αφορά στη φιλοσοφία της διοίκησης, σημειώνεται πως παραμένει η ίδια. Τονίζεται, ωστόσο, πως οι συνθήκες της αγοράς έγιναν δυσκολότερες, ενώ επισημαίνεται πως παρ’ όλα αυτά η διοίκηση θα συνεχίσει τον αγώνα, όσο της το επιτρέψουν οι συνθήκες του κλάδου και της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v