Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελετή απονομής βραβείων από τη Δρομέας

Την 6η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού που διεξήχθη με την πρωτοβουλία της εταιρίας Δρομέας υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τελετή απονομής βραβείων από τη Δρομέας
Την 6η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού που διεξήχθη με την πρωτοβουλία της εταιρίας Δρομέας υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι νικητές της βραδυάς είχαν την τιμή να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, κύριο Σπύρο Παπαδόπουλο.

Το όραμα της εταιρίας Δρομέας, όταν πρώτη φορά διοργάνωσε το Διαγωνισμό πριν έξι χρόνια, ήταν να μεταδώσει το πάθος της για τη δημιουργία επίπλων που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και να αναδείξει τη σπουδαιότητα του βιομηχανικού σχεδιασμού προϊόντων, όχι μόνο ως αισθητική παρέμβαση, αλλά και ως μοχλό ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής και κατ’ επέκταση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Σημειώνεται, πως το γεγονός ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει αγκαλιάσει το θεσμό, αλλά και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων, δείχνουν ότι η πρωτοβουλία της εταιρίας Δρομέας βρήκε εύφορο έδαφος.

Οι 183 συμμετοχές που κατατέθηκαν φέτος, διακρίθηκαν στο σύνολό τους για την σχεδιαστική συνέπεια και τη δημιουργική πρωτοτυπία τους.

Η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τα παρακάτω μέλη:

α) Καλαφάτη Αθανάσιο, Διακοσμητή, Εκπρόσωπο των Ενώσεων Διακοσμητών

β) Μαρμαρά Νικόλαο, Αναπληρωτή Καθηγητή Εργονομίας, εκπρόσωπο του Ε.Μ.Π., Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

γ) Μπουζάκη Κωνσταντίνο, Καθηγητή, Διευθυντή Ε.Ε.Δ.Μ., εκπρόσωπο της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

δ) Προδρομίδη Aρη, Επίκουρο Καθηγητή, εκπρόσωπο της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

ε) Τάγκο Χρήστο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων.

στ) Χαρίτο Δημοσθένη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

ζ) Παπαπαναγιώτου Αθανάσιο, Πολιτικό Μηχανικό, εκπρόσωπο της ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.Α. ”ΔΡΟΜΕΑΣ”.

Σε επανειλημμένες συνδεριάσεις της, εξέτασε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις που υπεβλήθησαν και μετά από ώριμο και ουσιαστικό προβληματισμό επέλεξε προς απονομή βραβείων, τις ακόλουθες:

Α’ Βραβείο: Δημάκη Αγγελική για την σύνθεση AWALL (χρηματικό έπαθλο Ε 10.000).

Β’ Βραβείο: Καστανάκης Νικόλαος και Σαλαμανίκα Φανή για το ημικάθισμα Standing Seat Odd (χρηματικό έπαθλο Ε 4.000).

Γ’ Βραβείο: Μπάμπαλης Αθανάσιος για το σύστημα γραφείου Η/Υ ECODESK (χρηματικό έπαθλο Ε 2.000).

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπ όψη το επίπεδο των συμμετοχών αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει και τις παρακάτω επτά διακρίσεις, πέραν των τριών πρώτων βραβείων.

Διάκριση: Ομάδα Lime Studio που αποτελείτε από τους Dabbs Matthew James, Tange Oscar and Vasiliou Panos.

Διάκριση: Ιατρίδης Δαμιανός.

Διάκριση: Χατζής Ανδρέας.

Διάκριση: Σκουρμπούτης Ευγένιος.

Διάκριση: Μιχαήλ Μάριος.

Διάκριση: Στυλίδης Ιορδάνης και συνεργάτες φοιτητές Ολύμπιος Κυριάκος, Εστεβανίδης Γιώργος, Σωτηράκη Βιργινία.

Διάκριση: Καλκάνης Αθανάσιος.

Οι νέοι σχεδιαστές κλήθηκαν να ”ισορροπήσουν” μεταξύ χρηστικότητας, εργονομίας και αισθητικής και να δημιουργήσουν προτάσεις που απαντούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ, η φιλοσοφία του Διαγωνισμού είναι να εδραιώσει ένα διαρκές διάλογο με όλους τους νέους δημιουργούς, να ενθαρύνει την προσπάθειά τους, ώστε να αναδειχθεί και να υπογραμμιστεί από όλες τις πλευρές η μεγάλη σημασία του βιομηχανικού σχεδιασμού προϊόντων στην ευρύτερη αγορά.

Όπως επισημαίνεται, η φιλοσοφία του Διαγωνισμού εντάσσεται στο γενικότερο όραμα της Εταιρείας Δρομέας για την άριστη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές. Αρχές που βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στη δομή, τον τρόπο εργασίας και την ανάπτυξη της Εταιρείας, που σήμερα είναι η Νο 1 σε Δυνατότητες Παραγωγής Εταιρεία Επίπλων Γραφείου στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v