Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Συμμετοχή σε ημερίδα για ΣΔΙΤ

Η Ευρωσύμβουλοι συμμετείχαν στην ημερίδα ενημέρωσης για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Πειραιώς – Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/01/2007, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, στα πλαίσια του προγράμματος RARE, Interreg IIIB CADSES.

Ευρωσύμβουλοι: Συμμετοχή σε ημερίδα για ΣΔΙΤ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Πειραιώς–Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, στα πλαίσια του προγράμματος RARE, Interreg IIIB CADSES.

Το πρόγραμμα, που είχε ως στόχο την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίηση του ακινήτου μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών με φορείς που ήδη ολοκλήρωσαν ή σχεδιάζουν αξιοποιήσεις σιδηροδρομικών σταθμών σε αστικούς χώρους, υλοποιήθηκε από την Ευρωσύμβουλοι σε συνεργασία με την ΓΑΙΑΟΣΕ, τον ΟΣΕ και αντίστοιχους φορείς της Γεμανίας, Τσεχίας, Σλοβενίας και Ρουμανίας.

Στην ημερίδα, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, παρευρέθησαν εκπρόσωποι του χώρου εκμετάλλευσης και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Δημήτρης Βαμβακόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία του υπό εκτέλεση έργου του Ο.Σ.Ε., ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΣΕ, καθηγητής κ. Νικόλαος Μπαλτάς, αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δραστηριότητα του ΟΣΕ.

Ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι, Πάρις Κοκορότσικος, ανέλυσε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη διακρατική συνεργασία του προγράμματος, μέσα από την παρουσίαση των μελετών περιπτώσεων που εξετάσθηκαν στο πρόγραμμα, με έμφαση στην εμπειρία των ώριμων αναπτύξεων που προέρχονται από την γερμανική εμπειρία.

Παράλληλα, η Ευρωσύμβουλοι, στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Σχεδιασμού, Υλοποίησης και Παρακολούθησης έργων με ΣΔΙΤ, έχει ήδη ολοκληρώσει την χρηματοικονομική μελέτη του έργου ”Μακροχρόνια παραχώρηση σε ιδιώτη του τουριστικού λιμένα Πρεβέζης” και βρίσκεται στη φάση επιλογής αναδόχου.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος της Περιφέρειας Ηπείρου με ΣΔΙΤ και είναι σε εξέλιξη η έγκριση υπαγωγής στο Ν.3389/2008 από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ.

Τέλος, συμμετέχει σε πλήθος διαγωνισμών για την επιλογή Συμβούλου ΣΔΙΤ φορέων του Δημοσίου, όπως αυτοί του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v