Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σούλτς για Καμμένο: Πιο επιδέξιος διπλωμάτης ένας... ελέφαντας σε υαλοπωλείο!

Να βάλει τέλος στην συνεργασία με τους Αν.Ελλ. ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα ο Μ. Σουλτς. Για προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Σούλτς για Καμμένο: Πιο επιδέξιος διπλωμάτης ένας... ελέφαντας σε υαλοπωλείο!

Να βάλει τέλος στον συνασπισμό με την «λαϊκιστική δεξιά» ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και χαρακτήρισε «λάθος» την συνεργασία των δύο κομμάτων .

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται».

ΑΝΕΛ: Προκλητική και απαράδεκτη η παρέμβαση 

Την αντίδραση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι :

«Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του.  

Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του ...ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος ...ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και ...υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας! Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον ...τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v