Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Σε Ελευσίνα, Νίκαια, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Άνω Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Τζιτζιφιές και Φυλή εντοπίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης από το δίκτυο της ΔΕΗ σήμερα, ενώ η επιχείρηση επισημαίνει ότι εχθές η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

ΔΕΗ: Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Σε Ελευσίνα, Νίκαια, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Άνω Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Τζιτζιφιές και Φυλή εντοπίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης από το δίκτυο της ΔΕΗ σήμερα, ενώ η επιχείρηση πραγματοποιεί προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Λέσβο, Σύρο και Κρήτη και επισημαίνει ότι εχθές η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΔΕΗ, αυτή την ώρα τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Λεκανοπέδιο Αττικής από βλάβες μετασχηματιστών διανομής σε Ελευσίνα, Νίκαια, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Άνω Γλυφάδα (2 μετασχηματιστές), Αργυρούπολη, Τζιτζιφιές και Φυλή, ενώ αποκαταστάθηκαν βλάβες σε μετασχηματιστές στου Ζωγράφου και στη Νίκαια.



Στις περιφέρειες Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Ελλάδος και Πελοποννήσου δεν υπάρχουν προβλήματα, πλην των εκ περιτροπής προγραμματισμένων διακοπών φορτίων σε αμιγώς αρδευτικές εκτάσεις, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές συμβάσεις.

Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Νήσων πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ωριαίες διακοπές:

• Στη Λέσβο και στη Σύρο λόγω ιδιαίτερα υψηλών φορτίων.

Στην Κρήτη στην οποία ετέθησαν εκτός λειτουργίας 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συνολικής ισχύος 80 MW λόγω βλαβών, για τις οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης. Οι βλάβες αυτές συνέπεσαν με μία μεγάλη μείωση της παρεχομένης ισχύος από τις αιολικές μονάδες.

Χθες 26 Ιουνίου 2007 η ζήτηση ηλεκτρικής ισχύος κατά τις μεσημβρινές ώρες έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, δηλαδή για το εθνικό δίκτυο 10.496 MW, ενώ για το δίκτυο διανομής της Αττικής τα 3.867 MW, έναντι 3.400 MW μέγιστο κατά το 2006, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,7% μέσα σε ένα χρόνο.

Η κατανάλωση παρέμεινε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια του απογεύματος και των πρώτων νυκτερινών ωρών, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι το σύστημα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικά σε σχέση με τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και την πρωτοφανή ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος.



Όμως, προσθέτει, οι επί σειράν ημερών παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αύξηση της ελάχιστης θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας είχαν ως αποτέλεσμα τη μη σωστή απαγωγή θερμότητας από τις συσκευές και τα δίκτυα, που προκάλεσαν την εκδήλωση περιορισμένου αριθμού βλαβών κυρίως σε μετασχηματιστές μέσης προς χαμηλή τάση.

Όλο το προσωπικό της ΔΕΗ και κυρίως τα τεχνικά συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα κάτω από αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες για την αποκατάσταση των βλαβών, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής εργάζονται περίπου 200 συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ σε 24ωρη βάση, ενώ ανάλογος αριθμός συνεργείων είναι διαθέσιμο στην υπόλοιπη χώρα. Επιπλέον, ένας πρόσθετος αριθμός συνεργείων συνεργαζόμενων εργολάβων υποστηρίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών όπου απαιτείται.

Η ΔΕΗ, λόγω των προβλεπομένων και για σήμερα πολύ υψηλών θερμοκρασιών, συνιστά σε όλους τους πελάτες να αποφεύγουν τη χρήση όλων μαζί των ηλεκτροβόρων συσκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο