Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλη: Σε 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα

Στην εκτίμηση ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα, προέβη η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

  • Real.gr
Κατσέλη: Σε 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα

Στην εκτίμηση ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα, προέβη η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της εισήγησ;hς της στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η ίδια εκτίμησε ότι για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να επανακατατεθούν οι καταθέσεις, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις όπως είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η άρση των capital controls και η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί «εθνικό στόχο» η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά και είπε ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνέβαλε στη «θωράκιση» του τραπεζικού συστήματος, που αποτελεί ένα πρώτο βήμα επανάκτησης της εμπιστοσύνης των τραπεζών. «Από τα τελευταία 6 χρόνια, δηλαδή από 1/1/2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 114 δισ.

Είχαμε αύξηση καταθέσεων έναντι Ιουνίου φέτος τον Δεκέμβρη, κατά 1,15 δισ. μετά την ανακεφαλαιοποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά. Από τη πλευρά του, o υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Θόδωρος Μητράκος, χαρακτήρισε επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες τις ελληνικές τράπεζες και σημείωσε ότι το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων έχει ήδη υπερκαλύψει κατά 30% το αντίστοιχο ποσό του 0,8% του συνόλου των καταθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v