Τρόμος στις Βρυξέλλες: Τουλάχιστον 34 νεκροί στην διπλή επίθεση

Σε συναγερμό οι βελγικές αρχές μετά το διπλό χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης. Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 186 τραυματίστηκαν. «Μείνετε εκεί που είστε», ζητούν από τους πολίτες οι αρχές. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • Real.gr
Τρόμος στις Βρυξέλλες: Τουλάχιστον 34 νεκροί στην διπλή επίθεση
Σε συναγερμό βρίσκονται οι βελγικές αρχές μετά το διπλό χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης, το οποίο στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και ακόμη 106 την επίθεση στο μετρό του Μαλμπέκ κοντά στην Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου, τουλάχιστον μία από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο προκλήθηκε από καμικάζι αυτοκτονίας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters, ότι πολλοί από τους νεκρούς και τους τραυματίες στο αεροδρόμιο έφεραν σοβαρά τραύματα στα πόδια, γεγονός που υποδεικνύει ότι τουλάχιστον μία από τις βόμβες βρισκόταν σε βαλίτσα στο πάτωμα.

Πλέον όλα τα δημόσια μεταφορικά μέσα στις Βρυξέλλες έχουν σταματήσει την λειτουργία τους και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό δίκτυο, καθώς είναι υπερφορτωμένο. Το Βελγικό Κέντρο Κρίσεων εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες: «Μείνετε εκεί που είστε», ενώ στέλνονται επιπλέον στρατιώτες για την φύλαξη της βελγικής πρωτεύουσας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v