Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Handelsblatt: H ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται «υψηλόβαθμο διπλωμάτη των Βρυξελλών», το ΑΕΠ της χώρας μας συρρικνώθηκε πέρυσι κατά 0,3%.

Handelsblatt: H ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται «υψηλόβαθμο διπλωμάτη των Βρυξελλών», το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το 2015 κατά 0,3%.

Πέρυσι το καλοκαίρι ακόμα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μειωνόταν το 2015 κατά 2,7% και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης, υπεγράφη η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) θα δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Εως τότε το πολύ πολύ, να υπάρξουν κάποιες ασήμαντες αποκλίσεις, φέρεται να είπε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης στο γερμανικό μέσο.

Επί τη βάσει των νέων στοιχείων για το ελληνικό ΑΕΠ η Κομισιόν θεωρεί ως εφικτή την επίτευξη των στόχων του τρίτου πακέτου, γράφει η Handelsblatt.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 (χωρίς την εξυπηρέτηση του χρέους). Αντίθετα, το ΔΝΤ θεωρεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για το 2018, ως εντελώς μη ρεαλιστικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v