Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πόλεμο» στον Τραμπ κηρύττουν οι ευρωσοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητούν να χαρακτηριστεί persona non grata ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τέντ Μαλόχ.

  • Real.gr
«Πόλεμο» στον Τραμπ κηρύττουν οι ευρωσοσιαλιστές

Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου

H ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε σήμερα, με επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, να χαρακτηριστεί persona non grata ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τέντ Μαλόχ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη επιστολή που υπογράφει εκ μέρους των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ο Τζιάννι Πιττέλλα, «ο ο κύριος Μαλλόχ εξέφρασε ανοιχτά την άποψή του υπέρ της διάλυσης της ΕΕ - να διαλυθεί όπως η Σοβιετική Ένωση - και είπε ότι θέλει να δει τη διάλυση του κοινού νομίσματος μέσα σε λίγους μήνες».

«Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν καθαρά την εχθρότητα του κ.Μαλλόχ όχι μόνο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τέτοια, αλλά και προς τις κοινές μας αξίες και αρχές. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το να αγνοήσουμε τώρα την απαράδεκτη αυτή στάση θα μπορούσε να υπονομεύσει το μέλλον τη σχέσης μας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλλουν στην εξάπλωση του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει ο Πιττέλλα στην επιστολή, και ζητά τον χαρακτηρισμό του Μαλλόχ ως persona non grata και την άρνηση της διαπίστευσής του στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v