Νέα διάσταση στο σκάνδαλο «PenelopeGate»

Παλαιότερες δηλώσεις της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, που μεταδόθηκαν χθες το βράδυ απο το γαλλικό κανάλι France 2 εντείνουν τα ερωτήματα  γύρω από τις αργομισθίες της Πηνελόπης.

  • Real.gr
Νέα διάσταση στο σκάνδαλο «PenelopeGate»
Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Νέα διάσταση στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και συγκλονίζει τη Γαλλία, γύρω από τις αργομισθίες της Πηνελόπης Φιγιόν, έδωσαν παλαιότερες δηλώσεις της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, που μεταδόθηκαν χθές το βράδυ απο το γαλλικό κανάλι France 2.

Τον Μάιο του 2007, η Πηνελόπη δήλωσε ρητά σε Βρετανούς δημοσιογράφους ότι « ποτέ δεν ήταν βοηθός του Φρανσουά Φιγιόν, ούτε απασχολήθηκε ποτέ στο επικοινωνιακό του επιτελείο ». Οπως υποστήριζε τότε δεν είχε ποτέ επαγγελματική απασχόληση ενώ είχε διαπιστώσει πως τα παιδιά της δεν την έχουν γνωρίσει παρά μόνο ως μάνα.

Η συνέντευξη είχε γίνει στο πλαίσιο αφιερώματος της Πηνελόπης Φιγιόν στην βρετανική Sunday Telegraph, όταν ο σύζυγος της επρόκειτο να γίνει πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Τότε η κυρία Φιγιόν δήλωνε μια απλή νοικοκυρά.

Ομως πριν απο δέκα μέρες η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine, αποκάλυψε ότι η Πηνελόπη Φιγιόν έλαβε 900000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του αναπληρωτή του, από το 1198 εως το 2007 και κατόπιν από το 2012 εως το 2013, χωρίς όμως να έχει πραγματικά εργαστεί μαζί τους.

Το σκάνδαλο κοστίζει πολύ ακριβά στον Φρανσουά Φιγιόν, που η δημοτικότητα του υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις. Ηδη στο κόμμα της δεξιάς αρκετοί βουλευτές ζητούν την αντικατάσταση του στην κούρσα για την προεδρία. Χαρακτηριστικό της απόρριψης του είναι η επίθεση που δέχθηκε από πολίτες στην περιοχή των Αρδενών όπου πραγματοποιούσε προεκλογική επίσκεψη

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, κατευθύνονταν προς το αυτοκίνητο του όταν άτομα από το πλήθος άρχισαν να τον εξυβρίζουν. Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο ακούγεται η φωνή ενός άνδρα να λέει στον συντηρητικό πολιτικό: "Παραιτήσου, Φιγιόν παλιομ….!".

Ο Φρανσουά Φιγιόν, κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι υποκίνησαν ένα σκάνδαλο για να τορπιλίσουν την υποψηφιότητα του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v