Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαψεύδονται πληροφορίες για το δράστη της επίθεσης

Την παραμονή των επιθέσεων, μιλώντας σε ομάδα μουσουλμάνων στο Μπέρμιγχαμ, ο Αμπού Ιζαντίν καταγράφηκε σε βίντεο να κοροϊδεύει όσους αντιστέκονται στην ισλαμιστική τρομοκρατία. Είχε δηλώσει δε ανοιχτά ότι επιθυμούσε να πεθάνει ως «βομβιστής αυτοκτονίας».

  • Real.gr
Διαψεύδονται πληροφορίες για το δράστη της επίθεσης

Ο Αμπού Ιζαντίν έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με τη ιταλική La Stampa, ως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, που οδήγησε στο θάνατο τεσσάρων ανθρώπων (περιλαμβανομένου του ίδιου) και τον τραυματισμό άλλων 20. Ωστόσο νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι ο δράστης καθώς βρίσκεται στη φυλακή.

Κατά την ιταλική εφημερίδα, ο 42χρονος Βρετανός, τζαμαϊκανής καταγωγής ήταν εκπρόσωπος της Αλ Γκουρά μπαα, μίας βρετανικής ισλαμικής οργάνωσης, η οποία είχε κριθεί παράνομη το 2006, καθώς θεωρήθηκε ότι εξυμνούσε την τρομοκρατία.

Ο Ιζαντίν, γεννημένος στο Χάκνει από χριστιανούς γονείς, ονομαζόταν Τρέβορ Μπρούκς πριν ασπαστεί το Ισλάμ το 1993. Ηταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, καθώς είχε καταδικαστεί σε 4μιση χρόνια κάθειρξη, επειδή έκανε έρανο με σκοπό τη χρηματοδότηση τρομοκρατών. Απελευθερώθηκε το 2009.

Ο Ιζαντίν ριζοσπαστικοποιήθηκε τη δεκαετία του 90, ενώ επισκέφτηκε το Πακιστάν το 2001, πριν τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους. Ο ίδιος αργότερα ισχυριζόταν ότι κατά την επίσκεψή του έδωσε διαλέξεις, αλλά και ότι παρακολούθησε εκπαίδευση σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν.

Περιέγραφε τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2007 ως «απολύτως αξιέπαινες».

Την παραμονή, μάλιστα, των επιθέσεων αυτών, μιλώντας σε ομάδα μουσουλμάνων στο Μπέρμιγχαμ, καταγράφηκε σε βίντεο να κοροϊδεύει όσους αντιστέκονται στην ισλαμιστική τρομοκρατία. Είχε δηλώσει ανοιχτά, άλλωστε, ότι επιθυμούσε να πεθάνει ως «βομβιστής αυτοκτονίας».

Το 2006 είχε διακόψει συνάντηση του τότε βρετανού υπουργού Εσωτερικών με Μουσουλμάνους, ενώ την ίδια χρονιά, σε συνέντευξή του στο BBC ανέφερε ότι σκοπός του είναι να επιβάλει την Σαρία στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι με τη δημοκρατική διαδικασία, αλλά σύμφωνα με «την ισλαμική διαδικασία».








ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v