Θώραξ (Μπήτρος): Παρουσίαση αντισεισμικού οπλισμού

Tον Αντισεισμικό οπλισμό ΘΩΡΑΞ παρουσίασε στην ”Εβδομάδα Νέων Τεχνολογιών”, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, η Θώραξ Αντισεισμική, μέλος του ομίλου εταιριών της Μπήτρος Συμμετοχική.

Θώραξ (Μπήτρος): Παρουσίαση αντισεισμικού οπλισμού
Στην ”Εβδομάδα Νέων Τεχνολογιών”, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 31 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου συμμετείχε η ”Θώραξ Αντισεισμική” παρουσιάζοντας, τον Αντισεισμικό Οπλισμό ΘΩΡΑΞ στον τεχνικό κόσμο.



Οπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση, η ”Εβδομάδα Νέων Τεχνολογιών” οργανώνεται από το τεχνικό περιοδικό ”Κτίριο” από το 1996 και σ’ αυτήν συμμετέχουν εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου. Αποτελεί, πλέον, ένα θεσμό και είναι το σημείο συνάντησης με την τεχνολογία και την καινοτομία όλων όσων ασχολούνται στην παραγωγή των τεχνικών έργων και των κατασκευών.

Ο εκπρόσωπος της ΘΩΡΑΞ, πολιτικός μηχανικός, κ. Απόστολος Κωνσταντινίδης, που ήταν από τους ομιλητές στην ”Εβδομάδα Νέων Τεχνολογιών”, επισήμανε: ”Πριν από πέντε χρόνια στον ίδιο χώρο είχαν παρουσιασθεί για πρώτη φορά οι Αντισεισμικοί Θώρακες στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή αντισεισμικής ποιότητας στις κατασκευές. Σήμερα η προσπάθεια των πέντε ετών έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία γεγονός που αποδεικνύεται από την χρήση Αντισεισμικών Θωράκων σε χιλιάδες κατασκευές κτιρίων σε όλη την Ελλάδα με ένα σημαντικό μέρος στην Β. Ελλάδα”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αντισεισμικός Οπλισμός ΘΩΡΑΞ έχει επιφέρει την επαναστατική ανατροπή των δεδομένων στον τομέα της προστασίας των δομικών κατασκευών από τις καταστροφικές επιπτώσεις των σεισμών, αφού είναι η μόνη μορφή συνδετήρα, που παρέχει τη δυνατότητα της απόλυτης τήρησης των αντισεισμικών κανονισμών, με οικονομία, με ευκολία και με την εγγύηση ενός βιομηχανικά παραγόμενου προϊόντος, που εξαλείφει την πιθανότητα της ανθρώπινης αμέλειας ή του λάθους.

Επίσης, η γενίκευση της χρήσης του θα περιορίσει δραστικά το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος των σεισμών, και ιδιαίτερα το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αφού τα κτήρια, στον οπλισμό των οποίων χρησιμοποιείται ΘΩΡΑΞ, παρουσιάζουν άψογη αντισεισμική συμπεριφορά ακόμη και σε περιπτώσεις ακραίων, από πλευράς μεγέθους σεισμών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναγνώριση των πλεονεκτημάτων του Αντισεισμικού Οπλισμού ΘΩΡΑΞ από τον τεχνικό κόσμο. Δείγμα αυτής της αναγνώρισης είναι η χρήση του αντισεισμικού οπλισμού ΘΩΡΑΞ σε μεγάλης σημασίας και κλίμακας έργα όπως η εργολαβία της κοινοπραξίας εταιριών ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ-ΑΛΤΕ-ΓΕΚΑΤ στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, η κατασκευή 1100 κατοικιών στο πλαίσιο προγράμματος του Δήμου Άνω Λιοσίων για την αποκατάσταση των πληγέντων από τον καταστρεπτικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, η χρησιμοποίησή του από την ΓΕΚΑΤ στην κατασκευή του Θησαυροφυλακίου της ”Τράπεζας Ελλάδας”, καθώς και η ανέγερση συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών στο Ξυλόκαστρο από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, θυγατρική του ομίλου Λάτση κ.α.



Η Θώραξ Αντισεισμική είναι μέλος του ομίλου εταιριών της Μπήτρος Συμμετοχική, εισηγμένης στο ΧΑΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v