Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Νέα Υόρκη η Ντ. Μπακογιάννη

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, για την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της FYROM. Η κα Μπακογιάννη, είχε την εβδομάδα που πέρασε συνάντηση στο Παρίσι με τον Σκοπιανό ομόλογο της Α. Μιλόσοσκι, με στόχο την βελτίωση του κλίματος ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, για το ζήτημα της ονομασίας τη

  • Ant1
Στη Νέα Υόρκη η Ντ. Μπακογιάννη

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, για την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της FYROM.
  
Η κα Μπακογιάννη, είχε την εβδομάδα που πέρασε συνάντηση στο Παρίσι με τον Σκοπιανό ομόλογο της Α. Μιλόσοσκι, με στόχο την βελτίωση του κλίματος ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά την ομιλία της προς τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού το Σάββατο 27/9, η υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας όπως το θέμα του Κοσόβου, του Καυκάσου, το Κυπριακό, αλλά και το όραμά μας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων.

Την ίδια ημέρα, η κα Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση και με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μοον, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τα Δυτικά Βαλκάνια και τον Καύκασο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαδικασίας διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη ενδέχεται να συναντηθεί και με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα για το ζήτημα της οριστικής ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v