Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενταση στη Μ. Ανατολή -Επίθεση στο αρxηγείο Αραφάτ

Κλιμακώνεται για ακόμη μια φορά η ένταση στη Μ. Ανατολή, καθώς αμέσως μετά την ανακήρυξη του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ ως ”εχθρού του ισραηλινού κράτους” από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν με όλμους στο αρχηγείο του Γ. Αραφάτ στη Ραμάλα, την ώρα που εκτιμάται ότι ο ίδιος βρισκόταν μέσα.

”Εχθρό” του ισραηλινού κράτους κήρυξε το πρωί της Παρασκευής τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, πυροδοτώντας νέο κύμα έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ λίγο αργότερα ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν με όλμους στο αργηγείο του Γ. Αραφάτ στη Ραμάλα, την ώρα που εκτιμάται ότι ο ίδιος βρισκόταν μέσα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευής ότι ανακηρύσσει ”εχθρό” του κράτους τον Γιάσερ Αραφάτ, τον οποίο σχεδιάζει να ”απομονώσει”, ενώ έκανε λόγο για ”ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων”.

Αμέσως μετά ακολούθησε εκ νέου εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Ραμάλα, μεγάλο μέρος της οποίας επανακαταλήφθηκε. Παράλληλα, μπουλντόζες είχαν αρχίσει να κατεδαφίζουν τον περίβολο των γραφείων του Παλαιστίνιου ηγέτη και ύστερα από μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ισραηλινών στρατιωτών και της φρουράς του Γ. Αραφάτ, σημειώθηκε ισραηλινή επίθεση με όλμους.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, που εκτιμάται ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο κτίριο, είχε προηγουμένως δηλώσει σε τηλεφωνική του συνέντευξη ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα παραδοθούν, τονίζοντας ότι ”το Ισραήλ με θέλει αιχμάλωτο ή νεκρό. Είμαι έτοιμος να πεθάνω ως μάρτυρας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v