Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελετή απονομής βραβείων από τη Δρομέας

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την πρωτοβουλία της ΔΡΟΜΕΑΣ.

Τελετή απονομής βραβείων από τη Δρομέας
Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την πρωτοβουλία της ΔΡΟΜΕΑΣ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι νικητές της βραδιάς είχαν την τιμή να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κύριο Σταύρο Καλαφάτη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κύριο Γεώργιο Βλάχο.

Το όραμα της ΔΡΟΜΕΑΣ, όταν πρώτη φορά διοργάνωσε το Διαγωνισμό, ήταν να μεταδώσει το πάθος της για τη δημιουργία επίπλων που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και να αναδείξει τη σπουδαιότητα του βιομηχανικού σχεδιασμού προϊόντων, όχι μόνο ως αισθητική παρέμβαση, αλλά και ως μοχλό ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής και κατ’ επέκταση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει αγκαλιάσει το θεσμό αλλά και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων, δείχνουν ότι η πρωτοβουλία της ΔΡΟΜΕΑΣ βρήκε εύφορο έδαφος.

Οι συμμετοχές που κατατέθηκαν φέτος, διακρίθηκαν στο σύνολό τους για την σχεδιαστική συνέπεια και τη δημιουργική πρωτοτυπία τους. Η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούμενη από εκπροσώπους Φορέων Αρχιτεκτόνων και Διακοσμητών, Σχεδιαστών, Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών, σε επανειλημμένες συνεδριάσεις, εξέτασε τις υποβληθείσες προτάσεις και επέλεξε προς απονομή βραβείων, τις ακόλουθες:

Α’ Βραβείο Τύμβιο Μιλτιάδη
για τα ανακλινόμενα καθίσματα σεμιναρίου “Terrasedia”
(χρηματικό ποσό 10.000 €)
Β’ Βραβείο Παπαδάτο Στέφανο
για το σύστημα “Slices”
(χρηματικό ποσό 4.000 €)
Γ’ Βραβείο Μασάλα Στέλιο
για το κάθισμα αναμονής “PEGASUS”
(χρηματικό ποσό 2.000 €)

Έπαινοι:
1ος Έπαινος Χριστοφιδέλλη Στράτο για την πολυθρόνα – καναπέ “WAVE”
2ος Έπαινος Ιωαννίδου Ελένη για το κάθισμα “ναστόν”
3ος Έπαινος Oμάδα LIME STUDIO για το συρτάρι της σειράς
«oak + white»

Διακρίσεις:
- Κονταρούδη Γεώργιο για το κάθισμα «choor»
- Γκαρνάρα Σοφία και Λιζάρδου Μαριάννα για το κάθισμα «1up_6down»
- Γεωργάλα Άρτεμις, Νικολαϊδη Ηλία και Πετρόπουλο Ματθαίο για το σύστημα “workstation”
- Κρητικάκη Βασίλειο, Μελέτιο Ιωάννη και Πάτσιου Λίνα για το βοηθητικό έπιπλο ηλεκτρονικού υπολογιστή
- Κουκουζή Κωνσταντίνα για το σύστημα “U CREATE”
- Νταλιάνη Παναγιώτη και Αλημπάμπα Κάνσου για το έπιπλο «τραπεζάκι-καλόγερος»

Οι νέοι σχεδιαστές κλήθηκαν να “ισορροπήσουν” μεταξύ χρηστικότητας, εργονομίας και αισθητικής και να δημιουργήσουν προτάσεις που απαντούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της ΔΡΟΜΕΑΣ, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, η φιλοσοφία του Διαγωνισμού είναι να εδραιώσει ένα διαρκές διάλογο με όλους τους νέους δημιουργούς, να ενθαρρύνει την προσπάθειά τους, ώστε να αναδειχθεί και να υπογραμμιστεί από όλες τις πλευρές η μεγάλη σημασία του βιομηχανικού σχεδιασμού προϊόντων στην ευρύτερη αγορά.

Η φιλοσοφία του Διαγωνισμού εντάσσεται στο γενικότερο όραμα της Εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ για την άριστη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές. Αρχές που βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στη δομή, τον τρόπο εργασίας και την ανάπτυξη της Εταιρείας, που σήμερα είναι η Νο 1 σε Δυνατότητες Παραγωγής Εταιρεία Επίπλων Γραφείου στην Ελλάδα. Με υπερσύγχρονο εργοστάσιο καθετοποιημένης παραγωγής, διεθνείς συνεργασίες και συνεχείς διακρίσεις και πρωτοβουλίες, η ΔΡΟΜΕΑΣ αναπτύσσεται με το όραμα του σύγχρονα λειτουργικού design και αυτό το όραμα φιλοδοξεί να αναπτύξει και στην ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v