Στον αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Άρδα, στην Ορεστιάδα του νομού Έβρου, θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.
Στον εορτασμό των Θεοφανείων, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.
Στον Πειραιά θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα παρακολουθήσει τη Λειτουργία των Θεοφανείων στη μητρόπολη των Χανίων και την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.