Απουσίες εφορευτικών επιτροπών στην Αχαΐα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1.565 εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

  • Real.gr
Απουσίες εφορευτικών επιτροπών στην Αχαΐα
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1.565 εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους, αλλά καταγράφονται αρκετές απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών. Το μόνο πρόβλημα υπήρξε στο 357 εκλογικό τμήμα της Ηλείας, στον Πύργο, όπου δεν υπήρχε κάλπη. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα χρόνου η αποστολή της κάλπης και η έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, σε κάποιες κοινότητες της Ηλείας τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση λίγων λεπτών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, στην Αχαΐα λειτουργούν 605 εκλογικά τμήματα, στα οποία είναι εγγραμμένοι 277.984 εκλογείς, εκ των οποίων 1.839 είναι ετεροδημότες. Στην Ηλεία λειτουργούν 414 εκλογικά τμήματα, όπου είναι εγγεγραμμένοι 177.505 εκλογείς, εκ των οποίων 108 είναι ετεροδημότες. Στην Αιτωλοακαρνανία λειτουργούν 546 εκλογικά τμήματα, στα οποία είναι εγγεγραμμένοι 243.506 εκλογείς, ενώ ο αριθμός των ετεροδημοτών φθάνει στους 7.532.

Στο μεταξύ, στον 'Αγιο Γεώργιο Καλεντζίου Τριταίας θα ψηφίσει, στις 12 το μεσημέρι, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος είναι εγγεγραμμένος στο 476 εκλογικό τμήμα του δήμου Πατρέων, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v