Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον εντόπισαν στη Βουδαπέστη

Ο πλέον καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου εντοπίστηκε στην ουγγρική πρωτεύουσα.

  • Real.gr
Τον εντόπισαν στη Βουδαπέστη
Το ισραηλινό γραφείο του Κέντρου Σίμον Βίζενταλ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε - στη Βουδαπέστη - ο 97χρονος πλέον καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου, ο Ούγγρος Λάζλο Τσατάρι.

«Βεβαιώνω ότι ο Λάζλο Τσατάρι, αφού τελείωσε η έρευνα ότι πρόκειται γι’ αυτόν, εντοπίστηκε να ζει στη Βουδαπέστη», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής στο ισραηλινό γραφείο του ανωτέρω ισραηλινού Κέντρου δίωξης των ναζιστών εγκληματιών πολέμου, ο Εφρέμ Ζουρόφ.

«Η βρετανική Sun εξασφάλισε φωτογραφίες του και μπόρεσε να τον κινηματογραφήσει, χάρη στα δικά μας στοιχεία, προϊόν μεγάλης έρευνας, που ήταν διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο πέρυσι», δήλωσε επίσης ο Εφρέμ Ζουρόφ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Βίζενταλ, ο Λάζλο Τσατάρι «βαρύνεται» με την θανάτωση 15.700 Εβραίων, κυρίως της κεντρικής Ευρώπης, καθ' όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο