Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στις κάλπες οι Αμερικανοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ τις εξελίξεις από την μάχη που δίνουν Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ για την προεδρία των ΗΠΑ.

  • Real.gr
ΗΠΑ: Στις κάλπες οι Αμερικανοί
Ως μία από τις πλέον σκληρές μάχες για τον Λευκό Οίκο περιγράφεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ η σημερινή εκλογική αναμέτρηση του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ. Μετά από μήνες με εκατοντάδες συγκεντρώσεις, εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικές διαφημίσεις, υψηλούς τόνους από τα επιτελεία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων και τρία τηλεοπτικά ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων η έντονη προεκλογική κούρσα έριξε σήμερα αυλαία προκειμένου οι Αμερικανοί να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο χάρτης της Washington Post για τις προβλέψεις του αποτελέσματος. Κάθε υποψήφιος χρειάζεται 270 εκλέκτορες προκειμένου να κερδίσει την προεδρία. Κάθε πολιτεία έχει τον αντίστοιχο αριθμό εκλεκτόρων ανάλογα με τον πληθυσμό της. Ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί 186 εκλέκτορες και ακόμη 57 είναι πιο κοντά στον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει 170 εκλέκτορες και ακόμη 36 βρίσκονται πιο κοντά στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Το αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί στις αναποφάσιστες πολιτείες που συνολικά έχουν 89 εκλέκτορες.



18:08 Σχεδόν όλες οι πολιτείες έχουν ανοίξει τώρα τις κάλπες με την Αλάσκα να ξεκινάει τώρα την ψηφοφορία. Τελευταία θα είναι η Χαβάη σε μία ώρα.

16:46 Ο Μιτ Ρόμνεϊ ψήφισε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00 τοπική ώρα στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο