Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η δίκη του Κ. Πάσσαρη

Για άλλη μια φορά η δίκη αναβλήθηκε, λόγω γραφειοκρατίας για την προσωρινή παράδοσή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας όπου κρατείται, στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η δίκη του Κ. Πάσσαρη

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αν και έχουν περάσει 18 1/2 χρόνια από τότε που πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, εντούτοις  ακόμη δεν έχει καθίσει στο εδώλιο για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Για άλλη μια φορά η δίκη αναβλήθηκε, λόγω γραφειοκρατίας για την προσωρινή παράδοσή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας όπου κρατείται, στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Στις 21 Αυγούστου 2018, το Γραφείο της Ρουμανίας στη Eurojust απέστειλε email προς τις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες περί της προσωρινής παράδοσης του κακοποιού, όπως για το χρονικό διάστημα  που θα παραμείνει στην Ελλάδα, εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία στο τέλος του συμφωνημένου χρόνου, αλλά και ότι τα έξοδα μεταφοράς του προς και από τη Ρουμανία θα καταβληθούν από τις Ελληνικές Αρχές.

Δύο ημέρες μετά, η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το απαιτούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας, ενώ στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η εισαγγελία εφετών απάντησε ότι η ελληνική πλευρά θα καλύψει πλήρως τα έξοδα.

Από τότε δεν έχει υπάρξει απάντηση από τις ρουμανικές αρχές, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.

Πάντως, όπως δήλωσε ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει για όσα έχει διαπράξει.

«Κάθε αναβολή μάς σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα», δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων Αλέξης Αναγνωστάκης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς μετά από τόσα χρόνια κάποιοι έχουν αποβιώσει. Γεγονός που προβληματίζει τους συγγενείς των θυμάτων που, όπως λένε, «οδηγούμαστε σε μια δίκη απόντων, με κίνδυνο να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v