Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει στην έρευνα για το Μάτι ο Ηλ. Ζαγοραίος

Πηγές από τον Αρειο Πάγο ανέφεραν ότι η κίνηση της κας Δημητρίου να ζητήσει να περιληφθεί το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης σε καμία περίπτωση δεν ερμηνεύεται ως φρένο στην έρευνα. Ελεύθερος να κινηθεί ο εισαγγελέας.

Παραμένει στην έρευνα για το Μάτι ο Ηλ. Ζαγοραίος

Την αναδίπλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις που συνόδευσαν την παραγγελία της για αναμονή του πορίσματος της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου, διευκρινίστηκε σήμερα, ότι η παραγγελία της Εισαγγελέως δεν είχε σκοπό να παγώσει τις έρευνες για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς, αλλά στόχευε απλά να καταστεί γνωστό στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο που μετέχει προσωπικά των ερευνών, ότι υπάρχει και η έρευνα της Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου και να τη λάβει υπόψη του.

Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κλήτευση υπόπτων,και όταν το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας ολοκληρωθεί, να συσχετιστεί στη δικογραφία.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σήμερα απέστειλε έγγραφο με το οποίο ορίζει ότι ο Ηλίας Ζαγοραίος θα παραμείνει για να ολοκληρώσει την έρευνα για το Μάτι, αν και θα παύσει να είναι προϊστάμενος της Εισαγγελίας στο τέλος του μήνα, καθώς ήδη έχουν διενεργηθεί εκλογές και έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο νέο έγγραφο που απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτόδικων αναφέρει: "Είναι επιβεβλημένο να συνεχίσετε την προκαταρκτική εξέταση προβαίνοντας σε οποιαδήποτε ενέργεια εσείς κρίνετε αναγκαία.

Σας διαβιβάζουμε την ενημέρωση της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης προκειμένου να αναζητήσετε το πόρισμα της και να το επισυνάψετε στη δικογραφία."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v