Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πιστοποιητικό μειώνει περαιτέρω την αναπηρία του Αρη Φλώρου

Η Εισαγγελία Διαφθοράς που χειρίζεται το ζήτημα αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, εντόπισε κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές, χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενους με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

Νέο πιστοποιητικό μειώνει περαιτέρω την αναπηρία του Αρη Φλώρου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη εντοπιστεί και άλλο πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω την αναπηρία που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του.

Πάντως, με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, η Εισαγγελία Διαφθοράς που χειρίζεται το ζήτημα εντόπισε κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές, χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενους με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους. Κατόπιν αυτών διευρύνεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και στον κατάλογο των αδικημάτων προστίθενται αυτά της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται υπόθεση κρατούμενου, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, και κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας ιατρικά πιστοποιητικά που ελέγχονται ως πλαστά.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις.

Σημειωτέον, ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ελεύθερος καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος.

Υπό αυτά τα δεδομένα και προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αποφυλακίσεις , η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε τροπολογία -αλλαγή του άρθρου 110α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος με βάση το οποίο ένας κρατούμενος αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v