Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθωώθηκαν Νικ. Παπαθανάσης-Γ. Θωμόπουλος για υπόθεση υπεξαίρεσης στη ΣΤΑΣΥ

Οι δύο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, με βάση συμπεράσματα πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαίρη Παπασπύρου.

Αθωώθηκαν Νικ. Παπαθανάσης-Γ. Θωμόπουλος για υπόθεση υπεξαίρεσης στη ΣΤΑΣΥ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ Νικ. Παπαθανάσης (νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ) και ο νυν επικεφαλής της Γ. Θωμόπουλος σχετικά με την καταγγελόμενη υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, με βάση συμπεράσματα πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαίρη Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 έδρασε κύκλωμα στο Μετρό, που υπεξαίρεσε 1,2 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Το δικαστήριο, ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ουσιαστικά έκρινε πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού καθώς επίσης και πως οι επικεφαλής του δεν «έκαναν τα στραβά μάτια ή προσπάθησαν -με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα- να συγκαλύψουν την υπόθεση». Μαζί τους στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί ακόμα 9 άτομα για άλλα αδικήματα (υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου και ψευδή βεβαίωση).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους 9 κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία τρεις από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.

Το αδίκημα της υπεξαγωγής αφορά στην καταστροφή εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v