Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Ζ. Κωστόπουλου ζητά ο Άρειος Πάγος

Η Ξένη Δημητρίου ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου προκειμένου να διακριβωθεί εάν, μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Ζ. Κωστόπουλου ζητά ο Άρειος Πάγος

Την εξακρίβωση πιθανών ρατσιστικών κινήτρων στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και στην πυρκαγιά σε καταυλισμό αλλοδαπών εργατών γης στη Μανωλάδα ζητεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα με δύο ξεχωριστές παραγγελίες της ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από την αρχή μέχρι το τέλος, προκειμένου να διακριβωθεί εάν, μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα. Αφορμή για την παραγγελία της αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου.

Επίσης με τη δεύτερη παραγγελία ζητεί να διερευνηθούν αν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2018 σε καταυλισμό αλλαδαπών εργατών γης , στη Μανωλάδα.

Στην περίπτωση αυτή αφορμή αποτέλεσαν έγγραφο του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η αναφορά 164 εργατών που από τη φωτιά έχασαν όλα τα συνοδευτικά έγγραφά τους προς την Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , του Υπουργείου Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v