Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη

Η Ξ. Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση ώστε αφενός να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσης και αφετέρου προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη της καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Βόλου σε 10ετή ποινή κάθειρξης  και η έκτιση της ποινής της δια εγκλεισμού.

Η κ. Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου αφενός να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσης και αφετέρου προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη.

Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει νέα σύνθεση δικαστηρίου  το αίτημα για την αποφυλάκιση της γυναίκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v