Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνές Συνέδριο για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Αντικείμενο του συνεδρίου που διοργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης είναι η σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Διεθνές Συνέδριο για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διεθνές συνέδριο, με την παρουσία ανώτατων δικαστικών και  εισαγγελικών λειτουργών από  διάφορα κράτη της Ευρώπης , διεξάγεται από σήμερα και για τις επόμενες δυο ημέρες στη χώρα μας. Αντικείμενο του συνεδρίου που  διοργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης είναι η σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Στην εκδήλωση αυτή έχουν κληθεί να συμμετέχουν  μεταξύ άλλων Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος  της Eurojust, εκπρόσωπος  της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων  καθώς και εκπρόσωποι  από εισαγγελικές αρχές Τμημάτων Διεθνούς Συνεργασίας.  

Οι θεματικές του Συνεδρίου αφορούν: 

• τη Δομή, την Οργάνωση και τις Εξουσίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, 
• τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την OLAF και την EUROJUST, 
• το συντονιστικό ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου, 
• το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, 
• την Εκπαίδευση του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v