Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση «Koriopolis»: Την ενοχή Μπέου και άλλων 24 ζήτησε η εισαγγελέας

Για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπόθεση «Koriopolis»: Την ενοχή Μπέου και άλλων 24 ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη και άλλων 23 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους, ζήτησε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του «Koriopolis, Ευδοκία Παύλου.

Για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης σε συνολική κάθειρξη 10 χρόνια και 10 μήνες.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη πρότεινε την ενοχή του για εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο παιχνίδι Πόντιοι Κατερίνης – Αετός Σκύδρας, για δωροδοκία στους αγώνες Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη, Ηλιούπολη – Εθνικός Περαία, σε βαθμό πλημμελήματος, για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος, κακουργηματική νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και για οπλοκατοχή.

Ακόμη, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Γιάννης Κομπότης που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή, για δωροδοκία στον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Γιώργου Μπάκου και του Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία και απόπειρα δωροδοκίας σε βαθμό πλημμελήματος, την ενοχή των Βασίλη Καρακούλια, Βασίλη Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλου, Νίκου Παντελή, Γιώργο Πουλόπουλου, Στάθη Προβατίδη, Πέτρου Ρουτζιέρη, Χαράλαμπου Ταμπάση, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλου Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλου, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργου Τσεκερίδη, Γιώργου Διγώνη, Γιώργου Γαλαίου και Βασίλη Αδαμάκη.

Ο μοναδικός κατηγορούμενος για τον οποίο προτείνεται η αθώωση λόγω αμφιβολιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης Νίκος Χάλκος, που σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, για δωροδοκία και δωροληψία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v