Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτζίκης για την κάρτα Υγείας ποδοσφαιριστών

Tο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή στους κατηγορούμενους και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ενοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτζίκης για την κάρτα Υγείας ποδοσφαιριστών

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ (Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Γκιρτζίκης), και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας (Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης), κατηγορούμενοι στην υπόθεση του σκανδάλου της Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η ΕΠΟ είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, η σύμβαση του οποίου καταγγέλθηκε το 2013 γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ενώ όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ!

Από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν, καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

Tο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή και στους πέντε κατηγορούμενους και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v