Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση Novartis: Απρίλιο κληρώνει και για άλλα πρόσωπα

Εντός του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Εκτίμηση για αρχειοθέτηση στην πλειονότητα των εμπλεκόμενων πολιτικών. Κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα.

Υπόθεση Novartis: Απρίλιο κληρώνει και για άλλα πρόσωπα

Εντός του Απριλίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, ως προς το σκέλος που αφορά στα πέντε πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η δικογραφία παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα, οι οποίες εδράζονται στα μέχρι στιγμής δεδομένα, για την πλειονότητα των προσώπων αυτών η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.

Σε ό,τι αφορά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι εισαγγελείς οδηγήθηκαν στο αποτέλεσμα αυτό λαμβάνοντας υπόψιν μία σειρά ενδείξεων που κατά την κρίση τους οδηγούν στο ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα για δωροδοκία.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελείς διαφθοράς απέστειλαν κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων -τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας- αλλά και στους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartis , για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι κλήσεις εστάλησαν μετά από την εύρεση εικονικών τιμολογίων μέσω των οποίων οι εισαγγελείς φέρονται να έχουν εντοπίσει ύποπτες διαδρομές χρήματος.

Τα επίμαχα ποσά φέρονται να ξεκινούν από τη μητρική Novartis στη Βασιλεία της Ελβετίας, να πηγαίνουν στην Νovartis Ελλάς, και ένα μέρος τους να πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει η ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία για δήθεν διαφήμιση σε τρεις διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Την ίδια ημέρα γίνονται αναλήψεις των χρηματικών ποσών από το ίδιο πρόσωπο τα οποία «καθαρά» πλέον κυκλοφορούν πιθανότατα σε μετρητά προς άγνωστους αποδέκτες.

Ιδιαίτερη εντύπωση αποτελεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να έχει βραχύβια επιχειρηματική δραστηριότητα (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012) με τους τζίρους της να ανεβαίνουν και να συνδέονται μόνο με την Νovartis.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς ελέγχουν τις κινήσεις και τον ρόλο και άλλων εταιρειών καθώς υπάρχουν υπόνοιες οτι εμπλέκονται και αυτές στο «ξέπλυμα» του χρήματος.

Την Πέμπτη η απόφαση για την Ελένη Τουλουπάκη

Για την Πέμπτη 11 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου προκειμένου να κρίνει αν η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει στη θέση της με ανανέωση της θητείας της, ή αν θα επιλεγεί άλλος εισαγγελικός λειτουργός για τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

Αν τελικά αποφασιστεί η ανανέωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη η ίδια θα παραμείνει στη θέση της για δύο ακόμα χρόνια, αν όμως επιλεγεί άλλος εισαγγελέας θα πρέπει να ενημερωθεί για τις τρέχουσες υποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v