Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή σε Ανδ. Μαρτίνη και τη σύζυγό του

Ανασταλτικό χαρακτήρα έδωσε το δικαστήριο στην ποινή που επέβαλε στον Ανδρέα Μαρτίνη κρίνοντάς τον ένοχο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή σε Ανδ. Μαρτίνη και τη σύζυγό του

Σε δεκαετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού, ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Το δικαστήριο ωστόσο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα και οι δύο να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, το δικαστήριο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, ενώ παράλληλα, κατά πλειοψηφία, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Η υπόθεση αφορά μίζα που φέρεται να έλαβε από το 1998 έως το 2003 ο Ανδρέας Μαρτίνης για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με τη γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο ίδιος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017.

Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση,σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Η απάντηση Μαρτίνη

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ωστόσο εξέφρασε την πικρία του για προηγούμενη καταδικαστική κρίση της Δικαιοσύνης σχετικά με τα νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν», λέγοντας ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλιά τους».

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς από την πλευρά του δήλωσε ότι: «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή η γενναιοψυχία και η ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι κάτι που μας ικανοποιεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v