Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση από Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνο στη Βουλή

Ομάδα αγνώστων κατάφερε και εισήλθε στον προαύλιο χώρο της Βουλής, από την πλευρά που βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και πέταξε κόκκινη μπογιά στο κτίριο και ένα καπνογόνο. Την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας.

Επίθεση από Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνο στη Βουλή

Κόκκινες μπογιές πέταξε στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου ομάδα αγνώστων.

Υπολογίζεται πως περίπου 30 άτομα κατάφεραν να μπουν στον χώρο με δύο καπνογόνα και δοχεία με μπογιές, ακολούθησαν κάποιες συμπλοκές, ενώ έγινε μία σύλληψη.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της Βουλής συνέχισε λέγοντας πως «ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα ανεξαρτήτως από προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση. «Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού, που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v